Consumul de energie electrica si-a intrerupt scaderea in noiembrie


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Consumul de energie electrica si-a intrerupt scaderea in noiembrie


Consumul de energie electrica aflat in scadere puternica in prima parte a acestui an si-a revenit in ultimele doua luni, marcand chiar o evolutie pozitiva in prima saptamana din noiembrie.

energie electrica

Consumul de electricitate, unul dintre putinii indicatori prin intermediul caruia se poate dignostica rapid starea unei economii, a fost evocat chiar de catre presedintele Traian Basescu in discursurile sale, precizand ca are mai mare incredere in evolutia acestuia decat in analizele economistilor, scrie Ziarul financiar.

Astfel, potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica, in lunile octombrie si noiembrie scaderea consumului de energie a fost doar de 6,6%, respectiv 3,4%% fata de perioadele similare din anul trecut.

"Asa este. In ultimele doua luni, la fel cum am anticipat, am remarcat la nivelul sistemului o redresare a consumului de energie electrica. Au fost doi factori care au dus la imbunatatirea situatiei. In primul rand, au fost temperaturi scazute, mai ales in octombrie, care au dus la cresterea consumului de energie, informeaza Ziarul financiar.

In al doilea, si pe partea industriala au fost sesizabile anumite ameliorarii, a explicat Adrian Baicusi, directorul general al Transelectrica.

Evolutia consumului de energie electrica din ultimele doua luni, desi a adus tot scaderi comparativ cu aceeasi perioada a 2008, este cea mai buna de la inceputul anului 2009 in contextul in care din ianuarie si pana in septembrie scaderile au variat intre 8% si 11,4%, cel mai mare declin fiind inregistrat in luna aprilie, cand la nivel national s-a consumat cu 11,5% mai putina energie, scrie Ziarul financiar.

Explicatia scaderii consta in faptul ca de la inceputul anului mai multe companii mari consumatoare de energie au fost obligate sa-si reduca activitatea, ba chiar sa se inchida, ceea ce a avut un impact negativ asupra consumului de energie.


Sursa: Ziarul financiar

 
02/12/2009 - Acest articol a fost citit de 2673 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Hidroelectrica doreste sa faca rost de bani...
Hidroelectrica doreste sa construiasca doua...
Profituri mici pentru producatorii de energie...
Regulament pentru informarea consumatorilor de...
Nu avem finantare suficienta in domeniul energetic
Stirile urmatoare
Romania trebuie sa imbunatateasca industria...
Rovinari si Turcesti ar putea fi inchise daca...
Productia de energie electrica a scazut cu...
Ajutor de stat pentru retelele de distributie...
Lipsa de investistii ridica pretul la energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric