Regulament pentru informarea consumatorilor de energie electrica si gaze naturale


ghidelectric.ro
Sambata, 24 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Regulament pentru informarea consumatorilor de energie electrica si gaze naturale


Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a elaborat Regulamentul privind activitatea de informare a consumatorilor de energie electrica si gaze naturale, ce obliga furnizorii la informarea corecta si completa a consumatorilor.

regulament

Regulamentul a fost elaborat in urma numeroaselor reclamatii la adresa furnizorilor de energie electrica si de gaze naturale aduse la cunostinta de consumatori cu prilejul audientelor si a petitiilor transmise ANRE, scrie Financiarul.

Autoritatea a constatat o lipsa de informare a consumatorilor cu privire la drepturile si obligatiile lor, precum si asupra reglementarilor care stau la baza functionarii pietelor de energie electrica si gazelor naturale.

Totodata, ANRE a constatat un interes si o preocupare scazute din partea furnizorilor de energie electrica si de gaze naturale privind comunicarea cu clientii, ceea ce a generat nemultumiri in randul acestora. Cele mai multe probleme ridicate de consumatori se refera la relatiile dificile pe care le au cu furnizori. Este vorba despre atitudinea ostila a unor angajati, emiterea unor facturi greu de interpretat, impunerea nejustificata a unor costuri profitand de necunoasterea reglementarilor, avarierea aparatelor electronice si electrocasnice datorate nerespectarii parametrilor impusi in standardele emise de ANRE, raspunsuri intarziate la solicitari, informeaza Financiarul.

Regulamentul este aprobat prin Ordinul nr. 86/2009 si stabileste domeniile principale spre care furnizorii de energie electrica si de gaze naturale sa isi indrepte activitatea de informare, precum si modalitatile prin care aceasta activitate sa fie concretizata.

Temele principale de informare aflate in sarcina furnizorului sunt drepturile si obligatiile consumatorilor, preturile si tipurile de tarife reglementate practicate, modalitatile de masurare, facturare, continutul facturii si mijloacele de plata, principalele clauze ale contractului de furnizare, principalele conditii generale de contractare, inclusiv durata contractului, conditiile de reinnoire si renuntare la servicii, denuntarea unilaterala a contractului, procedura, etapele si documentele necesare procesului de schimbare a furnizorului, procedura, etapele si documentele necesare procesului de solutionare/mediere a neintelegerilor precontractuale, procedura, etapele si documentele necesare procesului de solutionare a disputelor contractuale, principalele acte normative care reglementeaza domeniul energiei electrice si al gazelor naturale, relevante pentru consumatori, informeaza Financiarul.

Regulamentul stabileste ca modalitati de informare a consumatorilor pub licarea informatiilor pe pagina proprie de internet, afisarea acestora la punctele de relatii cu clientii, publicarea de articole informative in mass-media scrisa nationala si/sau locala, transmiterea de materiale informative catre consumatori, raspunsuri, in scris, telefonic sau prin e-mail, la intrebarile consumatorilor.

Totodata, Regulamentul impune furnizorilor de energie electrica si de gaze naturale sa elaboreze o procedura proprie, privind inregistrarea, investigarea si solutionarea petitiilor primite de la consumatori, sa informeze consumatorii cu privire la existenta acestei proceduri si sa o puna la dispozitia celor care o solicita.
De asemenea, pentru evitarea punerii in pericol a persoanelor si a bunurilor materiale, este prevazuta si obligatia furnizorilor energie electrica si gaze naturale de a informa consumatorii in legatura cu obligatia de a asigura si efectua, la intervalele corespunzatoare de timp, verificarea si revizia instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, cu firme autorizate de ANRE.


Sursa: Financiarul

 
23/11/2009 - Acest articol a fost citit de 3496 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 103 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Nu avem finantare suficienta in domeniul energetic
Hidrocentrala de la Movileni a inceput sa...
Mentinerea preturilor la energie in 2010 este...
Compania de transport de energie electrica,...
Fuziuni si privatizari pe piata de energie in 2010
Stirile urmatoare
Profituri mici pentru producatorii de energie...
Hidroelectrica doreste sa construiasca doua...
Hidroelectrica doreste sa faca rost de bani...
Consumul de energie electrica si-a intrerupt...
Romania trebuie sa imbunatateasca industria...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric