Hidroelectrica doreste sa construiasca doua hidrocentrale pe Dunare


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica doreste sa construiasca doua hidrocentrale pe Dunare


Compania de stat Elektroprivreda Srbije din Serbia, echivalentul Hidroelectrica, va da un raspuns pana in luna mai a anului viitor cu privire la intentiile Romaniei si ale Bulgariei de a construi doua hidrocentrale in aval de Portile de Fier 2.

hidrocentrale

„Partea sarba sustine toate proiectele din sectorul energetic si avem ambitia ca si noi sa participam. In luna mai vom da un raspuns privind aceasta problema”, a declarat ieri directorul general Elektroprivreda Srbije, Dragomir Markovici, cu prilejul unei sedinte a Comisiei mixte  romano-sarbe pentru Portile de Fier.  Directorul Hidroelectrica, Mihai David, a spus ca sarbii sunt interesati mai mult sa recupereze o cota parte din productia de energie, nu sa investeasca. Daca vrem sa facem acest proiect cu Bulgaria, trebuie sa anuntam si partea sarba, pentru ca viitoarele hidrocentrale vor procesa si potentialul energetic al Serbiei. Mai precis, fiecare parte o informeaza pe cealalta daca vrea sa faca noi exploatari pe Dunare, pentru ca este un potential energetic comun”, a  declarat David. Recent, directorul de exploatare al Hidroelectrica, Dragos Zechia, a spus ca se poarta discutii cu Bulgaria pentru  amplasarea hidrocentralelor la Tr.Magurele, Macin sau Silistra-Calarasi. In prezent, Romania exploateaza ceva mai mult de jumatate din potentialul energetic al Dunarii de la Bazias la Marea Neagra, adica 6,8 TWh, fata de 11,8 TWh cat este cota tarii noastre, potrivit lui David, scrie Financiarul.com. 

Hidroelectrica, producatorul celei mai ieftine energii din tara, doreste sa investeasca aproape doua miliarde de euro in constructia a 20 de hidrocentrale cu o putere instalata de 843 MW pana in 2025. Acum, compania administreaza 326 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o capacitate totala de  6.300 MW. Pentru anul viitor, conducerea societatii intentioneaza sa construiasca o unitate de productie pe raul Olt, la Islaz. „Hidrocentrala se va afla pe Oltul Inferior si va avea patru grupuri reversibile. Constructia ei ar putea dura patru ani. In primavara vom da drumul la licitatie. Acest proiect ar putea costa aproximativ 316 milioane de euro”, a declarat seful companiei. Pana la licitatie trebuie obtinute aprobarile pentru amenajare teritoriala de la  Consiliul Judetean Olt, precum si avizele de mediu de la Ministerul Mediului.

Hidroelectrica este cel mai mare producator intern de curent, avand o cota de piata de 25%, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), scrie Financiarul.com.

Directorul Hidroelectrica a anuntat ca se poarta discutii cu trei firme autohtone pentru achizitia unui proiect de constructie a unei ferme eoliene cu o capacitate de pana la 100 MW. Aceasta este prima miscare pe care compania, cu activitati in productia hidro, o face pe piata eoliana.  Mihai David spune ca s-a preferat achizitia unui proiect  pentru ca productia eoliana este „un sport unde nu ne nastem invatati”.


Sursa: Financiarul.com

 
27/11/2009 - Acest articol a fost citit de 4538 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 394 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Profituri mici pentru producatorii de energie...
Regulament pentru informarea consumatorilor de...
Nu avem finantare suficienta in domeniul energetic
Hidrocentrala de la Movileni a inceput sa...
Mentinerea preturilor la energie in 2010 este...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica doreste sa faca rost de bani...
Consumul de energie electrica si-a intrerupt...
Romania trebuie sa imbunatateasca industria...
Rovinari si Turcesti ar putea fi inchise daca...
Productia de energie electrica a scazut cu...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric