Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Ajutoarele de stat se vor acorda sub forma de alocari financiare nerambursabile, atat din fonduri comunitare cat si din fonduri nationale. Valoarea maxima a ajutorului de stat ce se poate acorda beneficiarilor este 40% din costurile eligibile ale investitiilor pentru cei care realizeaza investitiile in regiunea Bucuresti-Ilfov si 50% pentru celelalte sapte regiuni de dezvoltare, scrie Financiarul.
Pentru intreprinderi mici se acorda bonus de 20%, iar pentru cele mijlocii, bonusul este de 10%. Un beneficiar poate primi maxim patru milioane euro pentru un proiect si poate primi finantare pentru maxim doua proiecte in cadrul acestei scheme. “Prin acest program se finanteaza realizarea de investitii initiale in retelele de distributie de energie electrica si gaze naturale in scopul atingerii performante lor economice si standardelor de calitate solicitate de catre consumatorii de energie”, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.
Proiectele de investitii pot fi realizate in oricare dintre regiunile Romaniei si trebuie mentinute minim trei ani in locatia respectiva, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv cinci ani in cazul intreprinderilor mari. Potentialii beneficiari sunt proprietarii retelelor de distributie a energiei electrice si gaze lor naturale sau operatorii acestor retele, care detin o licenta si au dreptul de extindere si/sau modernizare a retelelor, scrie Financiarul.
Pentru a depune cererile de finantare, agentii economici interesati trebuie sa se adreseze Ministerului Economiei, Organismul Intermediar pentru Energie. Schema se deruleaza pana la sfarsitul anului 2013. Initiata de ministerul Economiei, schema de ajutor de stat, va fi implementata in aplicarea Axei prioritare 4 “Cresterea Eficientei Energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice” din cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.
Sursa: Financiarul
15/12/2009 - Acest articol a fost citit de 3487 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 73 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |