Energie regenerabila de 100 de milioane de euro


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie regenerabila de 100 de milioane de euro


Ministerul Economiei va primi din nou, de la 4 ianuarie, proiecte de investitii in productia de energie din surse regenerabile, sumele alocate, atat din fonduri UE, cat si de la bugetul de stat, fiind de 100 milioane de euro.

energie regenerabila

"In ianuarie 2010 vom redeschise acest proces, cu un buget alocat de 100 milioane de euro. Nu se finanteaza echipamentele second-hand", a declarat Cristian Georgescu, director in Ministerul Economiei, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Companiile interesate vor avea la dispozitie patru luni pentru a depune cererile de cofinantare. Potrivit lui Georgescu, nivelul maxim de cofintare poate acoperi 70% din valoarea unui proiect. Fondurile structurale si de la bugetul de stat destinate finantarii investitiilor in productia de energie din surse regenerabile se ridica la 263 milioane de euro, disponibile in perioada 2007-2013.

Ministerul Economiei a incheiat, in luna noiembrie, cu Hidroconstructia, Romelectro, Unicom 3N 2000, Romconstruct, Balkan Hydroenergy si Primaria Beius, contracte de investitii in unitati de producere a electricitatii si caldurii in valoare totala de 269 milioane de lei, din care 114 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, potrivit Mediafax.

Contractele parte dintr-un total de 14 cereri de finantare aprobate in cadrul Programului operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice", iar proiectele vizeaza constructia unor unitati de productie de energie cu o putere de 31,55 MW pe partea de electricitate si 30,55 MW putere termica.


Sursa: Mediafax

 
14/12/2009 - Acest articol a fost citit de 1929 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 21 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Panouri solare pentru Primaria sectorului 2
Turbine eoliene in nordul Moldovei
Aplicatii pentru energie solara de la compania...
In Alba Iulia patru cladiri publice vor utiliza...
Prea multa energie verde ar putea da peste cap...
Stirile urmatoare
In asteptarea de energie alternativa
Alba saraca in potential eolian si solar
Enel va produce impreuna cu Sharp panouri...
35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene...
Noi mituri despre energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric