Studii despre efectele campurilor electromagnetice


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Studii despre efectele campurilor electromagnetice


Comisia Europeana va comanda studii despre efectele campurilor electromagnetice asupra copiilor si adolescentilor

Studii despre efectele campurilor electromagnetice Comisia Europeana a raspuns luni la intrebarea scrisa adresata de europarlamentarul PSD Daciana Sarbu legat de efectele nocive ale expunerii indelungate la radiatiile electromagnetice (EMF) emise de aparatura electronica. CE afirma ca nu a planificat o campanie de informare a publicului privind asemenea efecte nocive, insa precizeaza ca pregateste finantari pentru studii de profil. In raspunsul venit din partea comisarului european pentru sanatate, Androulla Vassiliou, se arata ca "sunt luate masurile cuprinzatoare pentru a reduce la minimum eventualele riscuri pentru sanatate provocate de expunerea la campuri electromagnetice. Comisia ia foarte in serios preocuparile publicului in privinta campurilor electromagnetice, monitorizeaza legislatia din statele membre legata de limitarile privind expunerea si finanteaza, de asemenea, cercetarile destinate completarii lacunelor existente in domeniu". Potrivit executivului comunitar "pentru moment, Comisia nu a planificat o campanie de informare a publicului privind efectele nocive ale campurilor electromagnetice" insa "negociaza in prezent un contract de finantare a unor studii epidemiologice privind efectele potentiale ale campurilor electromagnetice asupra sanatatii copiilor si adolescentilor, in special legat de tumorile cerebrale. Aceste studii sunt prevazute sa inceapa in prima parte a anului 2009. "De asemenea, in prezent exista o invitatie deschisa de depunere a candidaturilor referitor la efectele campurilor electromagnetice asupra sanatatii: „O mai buna evaluare a expunerii la dispozitivele de comunicare fara fir”, se continua in raspunsul CE . "Avand in vedere avizul stiintific din 2007 al Comitetului stiintific pentru riscuri sanitare emergente si noi (CSRSEN), se considera ca nu exista motive stiintifice pentru a solicita o modificare a limitelor de expunere propuse in Recomandarea 1999/519/CE  a Consiliului. CSRSEN pregateste in prezent o actualizare a avizului mentionat pentru a corespunde celor mai recente progrese stiintifice", conchide Comisia Europeana.
 Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI),  a adresat pe 15 septembrie o intrebare scrisa CE privind efectele nocive ale expunerii indelungate la radiatiile electromagnetice (EMF) emise de aparatura electronica. Daciana Sarbu intreba atunci executivul comunitar daca intentioneaza sa lanseze campanii de informare pentru public referitoare la efectele nocive ale undelor electromagnetice, respectiv daca are in plan finantarea de proiecte de cercetare privind riscurile expunerii copiilor si adolescentilor la radiatiile emise de aparaturile electronice, in special telefoanele mobile. Totodata, eurodeputata s-a aratat interesata de a sti daca CE considera ca limitele maxime stabilite in Recomandarea Consiliului 1999/519/EC sunt suficiente pentru a sigura un nivel optim de protectie a sanatatii publice. (PROMPT MEDIA)
 
11/11/2008 - Acest articol a fost citit de 3466 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 81 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Prima minicentrala nucleara va fi instalata in...
Motor perpetuum mobile, solutia unor...
Noua tehnologie eoliana inventata in Israel
Comunicatii de generatia a treia
Supraconductorul ideal
Stirile urmatoare
Cercetatorii romani uimesc din nou
Modernizarea infrastructurii destinata...
Solutie pentru "intinerirea" cablurilor...
Durificare cu fascicol de electroni de la ICPE-CA
Senzor care poate detecta virusul gripal din aer
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric