Microcircuite electronice implantate in organism, care vor disparea prin dizolvare


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Microcircuite electronice implantate in organism, care vor disparea prin dizolvare


In general componentele electronice sunt concepute pentru a fi rezistente si a nu se degrada in timp, insa cercetatorii americani au inventat primele cipuri electronice implantabile in organism, cu o durata de viata limitata, care se dezintegreaza.

microcip electronic

Profesorul Fiorenzo Omenetto, profesor de inginerie biomedicala la Universitatea Tufts din statul american Massachusetts, alaturi de peste alti 20 de savanti de la alte universitati americane, lucreaza pentru a demonstra ca este posibil sa se implanteze un microcircuit electronic sub piele, cu scopul de a verifica functiile vitale, urmand a se dizolva singur in organism, in mod natural, dupa trei saptamani.

 

 

Pentru inceput studiile au fost facute pe soareci. Cipurile testate erau foarte simple si indeplineau anumite roluri in organismul cobaiului. Profesorul Omenetto si ceilalti cercetatori testeaza tot felul de senzori si dispozitive electronice implantabile in organism, de genul un cip implantat in apropiere de o fractura, care ajuta osul pentru a se suda la loc si care permite monitorizarea procesului de vindecare. Desigur ca ar fi minunat ca aceasta tehnologie sa se dovedeasca eficienta si posibil de aplicat si la oameni.

 

 

Compusii electronici biodegradabili sunt produsi pe baza unor pelicule foarte fine de siliciu, peste care sunt turnate straturi din metale bine tolerate de organism, precum magneziu. "Jongland cu grosimea stratului de metal, putem controla degradarea dispozitivului in timp", a explicat cercetatorul italian. Circuitul electronic este inconjurat cu un strat fin de polimeri obtinuti din matase, ale caror structuri se pot degrada mai rapid sau mai lent la contactul cu fluidele din corp. Degradarea matasii poate sa se faca aproape instantaneu sau dupa cativa ani.

 

 

Matasea despre care vorbim este una aparte, specialitatea laboratorului coordonat de profesorul Omenetto. Dizolvand coconul de matase cu multa sare, se poate izola fibroina, proteina principala din structura firului de matase. Astfel pot fi obtinute pelicule transparente, suple si biodegradabile, ca si fibre optice capabile sa transmita date informatice. Oamenii de stiinta lucreaza chiar la o serie de compusi mai complecsi decat cei testati pe soareci si spera sa obtina parteneriate cu diverse companii industriale pentru a lansa alte aplicatii comerciale.

 
03/10/2012 - Acest articol a fost citit de 2030 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 36 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Sistemele de monitorizare si importanta lor
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare...
Materiale ce promit sa revolutioneze pe viitor...
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
Stirile urmatoare
LED-ul sarbatoreste a 50-a aniversare
Materialul compozit din nanotuburi din carbon...
Un nou software imbunatateste masurarea...
IBM aduce nanotuburile din carbon cu un pas mai...
Piata globala pentru sistemele electronice de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric