Firele din metal lichid pot fi intinse fara sa se rupa


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Firele din metal lichid pot fi intinse fara sa se rupa


Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au creat fire conductoare care raman intacte chiar si atunci cand sunt intinse de opt ori fata de lungimea lor initiala.

fire din metal lichid

Cablurile intinse prin pavilioane au un obicei de a se agata de diferite lucruri sau de a se rupe. Astfel de incidente ar putea deveni mai putin frecvente deoarece oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au creat fire conductoare care raman intacte chiar si atunci cand sunt intinse de opt ori fata de lungimea lor initiala.

 

Cercetatorii au creat firele prin umplerea unui tub din polimer extrem de elastic cu un metal lichid alcatuit dintr-un aliaj de galiu si indiu. Rezultatul, chiar si atunci cand firul este intins de mai multe ori fata de starea sa intiala, metalui lichid din interiorul sau este capabil inca sa transporte curent electric.

 

„Abordarea noastra pastreaza materialele separat, astfel incat sa aveti o conductivitatea maxima, fara a afecta elasticitatea,” a precizat Dr. Michael Dickey.

 

Firele ar putea fi utile nu numai in pavilioane sau incarcatoare de telefon, dar si in materialele inteligente, sau in electronicele elastice. 

 

Inainte ca firele sa fie produse la scara larga, oamenii de stiinta inca mai trebuie sa isi dea seama cum sa reduca la minim scurgerile de metal lichid astfel incat sa nu fie afectat polimerul.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern efectueaza cercetari similare, acestia au dezvoltat un material electronic elastic in care metalul lichid este depozitat in cadrul unor pori din polimerul elastic.

 
04/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2697 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 26 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Impulsuri laser care trec de la un izolator la...
Am putea sa ne incarcam telefoanele mobile prin...
Piata globala pentru sistemele electronice de...
IBM aduce nanotuburile din carbon cu un pas mai...
Un nou software imbunatateste masurarea...
Stirile urmatoare
Celula solara cu nanotuburi de carbon si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric