Celula solara cu nanotuburi de carbon si capacitate de captare


ghidelectric.ro
Marti, 23 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Celula solara cu nanotuburi de carbon si capacitate de captare


Cercetatorii de la Universitatea din Surrey Advanced Technology Institute isi orienteaza activitatea catre dezvoltarea de noi tehnologii electonice si astfel au incercat crearea unei celule solare cu nanotuburi de carbon si capacitate de inregistrare.

ghidelectric_cercetare_electronica

Echipele de cercetare din intreaga lume s-au concentrat pe utilizarea materialelor organice din celulele fotovoltaice care pot fi fabricate pe scara larga si care pot fi produse cu zone mari active pe substraturi flexibile.

Dezavantajul este ca eficienta acestora este inca scazuta in comparatie cu cele mai bune materiale traditionale fotovoltaice, precum si cele cu cea mai mare eficienta sufera de durata a vietii limitata sau sensibilitate la mediul inconjurator.

O modalitate de imbunatatire a acestor materiale este de a le combina cu materiale anorganice, in principal prin utilizarea de materiale nanostructurate noi, care sunt compatibile cu procesele de fabricatie pentru celule fotovoltaice organice.
Nanostructurile anorganice pot creste nivelul de captare a luminii sau pot facilita transportul de sarcina electrica de la dispozitiv la circuitul exterior.

 
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Surrey Advanced Technology Institute(ATI) au raportat un material nou compus din polimer - nanotuburi de carbon impachetate, care are o combinatie noua de proprietati legate de captarea luminii si utilizarea eficienta a energiei electrice. Echipa Surrey a demonstrat potentialul acestui material de constructie al celulei solare cu eficienta de conversie cu putere de 7,6%. Este chiar un record pentru nanotuburi bazate pe celule solare, care imbunatateste performanta precedenta cu 35%, dupa declaratiile cercetatorilor.


„Combinatia de materiale organice, cu nanotehnologia incepe sa arate foarte promitatoare pentru dispozitivele electronice si fotonice si sisteme cu performante mai bune sau capabilitati noi", a declarat liderul echipei de cercetare, profesorul Ravi Silva.


Institutul de cercetare din Surrey a fost infiintat printr-o investitie de 10 milioane de lire sterline a Fondului de infrastructura comuna, finantare a Consiliului Invatamantului Superior al Angliei, si al Universitatii din Surrey. Activitatea institutului dezvolta proiecte de ultima generatie de stiinta fundamentala si pana la inginerie aplicata.

 

 
09/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2994 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Firele din metal lichid pot fi intinse fara sa...
Impulsuri laser care trec de la un izolator la...
Am putea sa ne incarcam telefoanele mobile prin...
Piata globala pentru sistemele electronice de...
IBM aduce nanotuburile din carbon cu un pas mai...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric