Solutie inovativa de producere a apei potabile


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Solutie inovativa de producere a apei potabile


ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice.

icpe

Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de ANCS in 2008, si prin Premiul pentru asimilarea in fabricatie industriala a unei serii de generatoare electrice sincrone pentru micro-turbine eoliene, decernat de AGIR in 2010.

Diminuarea resurselor de apa potabila de pe glob a devenit o problema stringenta a umanitatii in ultimii ani, mai ales in contextul cresterii numarului populatiei si, implicit, a consumului aferent de apa. Rezolvarea acestei probleme necesita solutii rapide, viabile si accesibile din punct de vedere financiar.

O astfel de solutie vine din partea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA. Astfel, in cadrul Programului Nucleu, institutul a realizat, in stadiul de model experimental de laborator, un modul de desalinizare capacitiva a apei. Aplicatia se adreseaza desalinizarii apei de mare, cu folosinta pentru uz uman sau industrial.

Modulul poate fi utilzat pentru indepartarea diferitilor ioni din ape uzate, in tratarea apei fierbinti din statiile nucleare sau hidrocentrale, in producerea de apa de inalta puritate pentru industria semiconductorilor, in aplicatii domestice pentru dedurizarea apei, in desalinizarea apei pentru uz agricol si, nu in ultimul rand, in utilizarea aparaturii analitice.

Un avantaj al modulului dezvoltat de ICPE-CA reiese din randamentul de desalinizarea apei care, raportat la capacitatea modulului, este de 80-93%. In plus, este ecologic deoarece nu sunt utilizate chimicale pentru purificarea si regenerarea modulului, nu se folosesc echipamente auxiliare pentru intretinerea electrica a instalatiei acestuia, prezinta un consum energetic redus si poate genera cativa litri de apa pe ora.

Modulul de desalinizare capacitiva a apei este unicat in Romania, chiar si la nivel international, deoarece nu exista dispozitive de deionizare capacitiva a apei cu electrozi de aerogel carbonic.

Ceea ce este inovativ este faptul ca se pot dezvolta aplicatii la scara larga de module portabile de desalinizare, in acest moment existand doar statii fixe de desalinizare ce nu pot sa raspunda decat nevoilor locale.

Pentru implementarea in industrie a acestei solutii inovative, ICPE-CA este deschis colaborarilor cu partenerii industriali.

Sursa: Ecomunicate

Comenteaza aici

 
07/07/2011 - Acest articol a fost citit de 1958 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Compania Unitronics anunta o oferta unica in...
Electromagnetica a inregistrat o crestere cu...
Icpe a gazduit Intalnirea Patronatului Roman...
20 de liceeni antreprenori fata in fata cu...
Grupul Energobit se extinde
Stirile urmatoare
Coelco a implementat solutia pentru depozite...
Crestere cu 60% a cifrei de afaceri in primul...
Crestere de 24% a afacerilor din trimestrul...
Hidroelectrica SA are in vedere reabilitarea a...
Deficiente majore descoperite in timpul unui...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric