Hidroelectrica SA are in vedere reabilitarea a sase unitati din cadrul centralei Stejarul Bicaz


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica SA are in vedere reabilitarea a sase unitati din cadrul centralei Stejarul Bicaz


Hidroelectrica SA, unul dintre cei mai importanti producatori de energie electrica din Romania, are in vedere reabilitarea a sase unitati din cadrul centralei Stejarul Bicaz (judetul Neamt), in urma unei investitii totale de 110 milioane de euro.

hidroelectrica

In acest sens, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va credita compania cu 70 milioane de euro, Hidroelectrica urmand a contribui cu 26,9 milioane de euro, in timp ce diferenta va fi asigurata prin alte imprumuturi bancare. Lucrarile ar putea fi incepute in acest an, termenul de finalizare a acestora fiind stabilit pentru 2018, iar investitia va fi amortizata in aproximativ 15 ani, in functie de conditiile specifice pietei energetice. Scopul proiectului este constituit de optimizarea productiei de energie electrica, in prezent capacitatea centralei fiind de 210 MW, scrie AgendaConstructiilor.

Hidroelectrica administreaza 272 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, avand o putere instalata totala de peste 6.400 MW. Compania are o cota cuprinsa intre 25% si 35% din piata autohtona de energie. "In primele sase luni din 2011, productia de energie electrica a societatii a atins nivelul de 9 Twh, in pofida faptului ca seceta prelungita care a afectat continentul european a diminuat debitul Dunarii, aflat in apropierea unui record minim", a declarat Constantin Trihenea, director general al companiei, in cadrul unei conferinte tematice organizate recent de catre Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

Potrivit managerului companiei, in perioada 2011-2025 obiectivele strategice ale societatii vizeaza cresterea gradului de utilizare a surselor hidroenergetice, prin realizarea unor noi capacitati de productie, de la 54% in prezent (17,5 TWh/an) pana la 65% in 2025 (respectiv circa 21 TWh/an) pentru un an hidrologic mediu.

Sursa: AgendaConstructiilor

Comenteaza aici

 
18/07/2011 - Acest articol a fost citit de 1957 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Crestere de 24% a afacerilor din trimestrul...
Crestere cu 60% a cifrei de afaceri in primul...
Coelco a implementat solutia pentru depozite...
Solutie inovativa de producere a apei potabile
Compania Unitronics anunta o oferta unica in...
Stirile urmatoare
Deficiente majore descoperite in timpul unui...
Reprezentanti ai Romaniei la un targ de energie...
Electricienii din Moldova s-au dovedit a fi cei...
Icpe a implinit 61 de ani de existenta
Producatorul de energie termica, Uzina...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric