La Giurgiu pretul gigacaloriei este dublu fata de cel practicat in Capitala


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

La Giurgiu pretul gigacaloriei este dublu fata de cel practicat in Capitala


La punctul 45 pe Ordinea de Zi a ultimei sedinte a Consiliului Local Giurgiu s-a supus la vot aprobarea pretului de livrare a energiei termice catre populatie, noul pret aprobat de furnizare catre populatie a energiei termice fiind de 201,82 lei/Gcal.

Contrariat de cuantumul noului pret propus, consilierul Cristian Nemtescu s-a opus votului, alaturi de ceilalti colegi ai sai din PD-L Giurgiu. Nemtescu a spus ca „pretul pentru producere, transport si distributie a energiei termice este de 267,3 lei din care 140,66 lei reprezinta costuri de productie a energiei termice, transportul energiei termice este de 60, 06 lei/Gcal, iar pretul pentru distributia energiei termice este de 66,59 lei/Gcal. Deci, pretul de producere a energiei termice a fost aprobat prin Decizia nr. 1261/24.06.2008 de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energie (ANRE), iar preturile pentru transport si distributie a energiei termice au fost Avizate cu nr. 4028/25.08.2008 de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru serviciile comunitare de utilitati publice. Aceste aprobari si avize au fost obtinute de catre SCUT Giurgiu.”
In sedinta Consiliului Local, Nemtescu a solicitat subventionarea gigacaloriei de catre Consiliul Local, astfel incat pretul practicat catre populatie sa fie la nivelul de 150 lei/Gcal, in locul celui propus spre aprobare de 201,82 lei/Gcal.
Primarul Lucian Iliescu, evident deranjat, i-a cerut lui Cristian Nemtescu sa vina si cu propuneri pentru sursele financiare necesare sustinerii subventionarii propuse.
In Bucuresti, la aceasta data, pretul de furnizare a agentului termic catre populatie este de 119 lei/Gcal, Primaria Generala a Capitalei subventionand toate cresterile de preturi din ultima perioada.
Sursa: PROMPT MEDIA
 
04/11/2008 - Acest articol a fost citit de 3212 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 251 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Locuitorii din Tulcea se vor incalzi cu energie...
Distrigaz Sud mentine presiunea pentru...
Stirile urmatoare
Termocentrala de la Mintia s-ar putea inchide
Incep inscrierile in programul de reabilitare...
Energie in scadere datorita razboiului gazelor
CET Govora ar putea utiliza biomasa drept...
Boc urca la 50% subventia de la stat pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric