Termocentrala electrica de ultima generatie la Turnu Magurele


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Termocentrala electrica de ultima generatie la Turnu Magurele


Vimetco si Interagro vor construi o termocentrala de ultima generatie la Turnu Magurele

Termocentrale electrice Vimetco NV, companie olandeza detinuta de Vimetco Group, producatorul global, integrat pe verticala de aluminiu primar si prelucrat, si InterAgro SA, companie specializata in exportul de fertilizatori chimici pentru agricultura, anunta infiintarea unui joint venture in vederea construirii unei termocentrale in Romania.

Noua companie, numita TM Power SA, va avea ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe carbune, cu tehnologie de ultima generatie. Termocentrala urmeaza sa aiba o capacitate de minimum 1.000 MW si sa fie localizata in apropiere de Turnu Magurele.

Platforma industriala, pe care functiona o subsidiara a InterAgro inaintea implementarii proiectului de construire a termocentralei, este bine pozitionata, aflandu-se pe malul Dunarii, la 90 de kilometri de Slatina.

Atat Alro, combinat detinut de Vimetco, precum si InterAgro sunt mari consumatori de energie electrica. Alro are un consum anual constant de aproximativ 450MW.

"Nou-infiintata companie reprezinta primul parteneriat strategic incheiat de Vimetco pentru a intra pe piata de energie electrica din Romania",
a declarat Christian Wuest, CEO Vimetco NV.

"Crearea TM Power SA demonstreaza angajamentul nostru in implementarea strategiei de integrare pe verticala si, in asigurarea necesarului de energie electrica pentru combinatul de aluminiu din Slatina. Suntem increzatori ca proiectul va fi demarat anul acesta si pana la finalul lui 2012 vom avea primele livrari de energie electrica".

Dupa concluziile pozitive ale studiului de pre-fezabilitate, compania nou-creata a contractat consortiul format din Trapec-Tractebel Project-Managers, Engineers & Consultants (Romania) si Tractebel Engineering Energy & Industrial Solutions Unit (Belgia) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate si a altor servicii adiacente.

Conform termenilor acordului, Vimetco NV si InterAgro SA vor detine fiecare cate 50% din TM Power SA. Noua companie a fost incorporata la 11 aprilie 2008 si este inregistrata la Turnu Magurele.

Vimetco detine si opereaza capacitati de productie a energiei electrice de peste 1.000 MW, in China.

Cel mai recent grup de energie, de 300 MW a fost pornit in ianuarie 2008, iar un altul cu o capacitate similara este in proces de construire.

Vimetco NV este un producator integrat pe verticala de aluminiu primar si prelucrat, care detine unitati in Romania si in China, un holding in Olanda si o companie de management in Elvetia. Vimetco NV controleaza capacitati de productie a aluminiului care totalizeaza 680.000 de tone pe an, avand circa 12.000 de angajati. Pe 2 august 2007, actiunile Vimetco au fost listate la bursa de la Londra.

InterAgro este o companie privata cu capital mixt romano - britanic, infiintata in 1994, care are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor si a plantelor tehnice si comertul exterior, cu precadere exportul de ingrasaminte chimice pentru agricultura. Activitatea de comert exterior a fost preluata de InterAgro de la actionarul majoritar, compania mama Interaction SRL, companie privata cu capital mixt romano-britanic, infiintata in 1991.


Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
21/04/2008 - Acest articol a fost citit de 7672 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 192 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Grupuri electrogene Elcos
Uzina electrica Ravenswood vanduta la 1,8...
Vanzari microhidrocentrale
Noi distribuitori de electricitate
Bursa de energie electrica
Stirile urmatoare
Investitii la Centrala Nuclearelectrica de la...
Centrala electrica de la Braila
Centrala electrica pe biomasa la Radauti
Investitii franceze in RAAN
Investitii termocentrala Mintia
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric