Bursa de energie electrica


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Bursa de energie electrica


Volumul energiei electrice tranzactionate pe piata-spot, PZU (Piata pentru Ziua Urmatoare) pe platforma OPCOM in primul trimestru din acest an a crescut cu 34%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 1,1 TWh la 1,5 TWh

Curent electric panouri solare Platforma OPCOM este tot mai cautata de furnizorii de energie electrica.

Ponderea in consumul national a energiei tranzactionate pe pietele reglementate, operate de OPCOM, a crescut de la 14,52% la 28,26% in primul trimestru al anului, totalizand 4,04 TWh, in timp ce necesarul de electricitate al Romaniei in aceasta perioada a avansat usor, de la 13,92 TWh la 13,97 TWh.

Volumul energiei elec­trice tranzactionate pe piata-spot, PZU (Piata pentru Ziua Urmatoare) pe platforma OPCOM in primul trimestru din acest an a crescut cu 34%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 1,1 TWh la 1,5 TWh. Pe piata contractelor bilaterale, 18,26% din consumul intern de energie electrica pentru primele trei luni ale anului 2008 a fost contractat pe mediul de tranzactionare oferit de OPCOM. Astfel, contractele cu livrare in ianuarie, februarie si martie semnate prin PCCB au totalizat un volum de 2,55 TWh, de 2,8 ori mai mult decat valoarea de 0,9 TWh raportata in primele trei luni ale anului 2007.

Pretul pe piata libera a scazut cu 23% in martie

Cumulat, cele doua piete au asigurat in primul trimestru al anului 2008, in conditii de con­curentialitate si transparenta, aproa­pe 28% din consumul net intern de energie electrica. In valori medii orare, daca in trimestrul I 2007 s-au tranzactionat, in medie, 513 MWh/h, in primele trei luni ale acestui an, volumul mediu tranzactionat orar a crescut la aproape 682 MWh/h.

Si la nivel lunar, volumul de energie electrica tran­zac­tionat pe piata pen­tru ziua urmatoare si cota cores­punzatoare au fost in crestere fata de martie 2007, in conditiile in care 65 de participanti au transmis in luna martie cel putin o oferta. In luna martie, s-au tranzactionat pe PZU aproximativ 600 MWh energie elec­trica, la un pret mediu de 150,17 lei/MWh (40,36 euro/MWh), pret in scadere cu 23% fata de luna fe­bru­arie.

Cota repre­zentata de tran­zac­tiile din aceasta luna in consumul intern prognozat a fost de 9,24%, mai mare cu aproape 5% fata de martie 2007. Valoarea energiei tranzac­tio­nate a fost de 67,8 milioane lei, cu 9% mai mare decat valoarea tranzac­tiilor incheiate in aceeasi perioada a anului 2007.

S-au tranzactionat 40% din certificatele verzi emise

Pe piata centralizata a certi­ficatelor verzi, acordate pro­du­catorilor de energie din surse regenerabile, furnizorii de energie electrica au cumparat inca din prima licitatie aproape 40% din cele 12.943 de certificate emise pana in prezent pentru indeplinirea cotei obligatorii de achizitie de certificate verzi pentru acest an.


Articol complet Financiarul
 
04/04/2008 - Acest articol a fost citit de 5670 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 142 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Grupul italian ENEL va prelua cu drepturi...
Complexul Energetic Rovinari
Intrare pe piata energiei electrice ca...
Nou holding electric
Investitii in in centrale electrice
Stirile urmatoare
Noi distribuitori de electricitate
Vanzari microhidrocentrale
Uzina electrica Ravenswood vanduta la 1,8...
Grupuri electrogene Elcos
Termocentrala electrica de ultima generatie la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric