Un parc eolian Made in China se va construi la malul marii


ghidelectric.ro
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Ne gasiti si pe:            

Un parc eolian Made in China se va construi la malul marii


Firma Sinovel Wind Group Ltd. China, al doilea producator mondial de turbine eoliene, si consortiul C-Tech S.R.L. si Rokura S.R.L. s-au asociat pentru realizarea de capacitati energetice eoliene in regiunea Dobrogea, potrivit Ministerului Economiei.

parcuri eoliene

Capacitatea instalata totala a obiectivului va fi de 1.200 MW, lucrarile de executie se vor desfasura în intervalul 2012-2016, partenerul chinez urmând sa asigure echipamente si servicii, scrie Observator.ro.

 

Potrivit ministerului, acordul de cooperare strategica între cele doua parti a fost semnat în China, cu ocazia vizitei în aceasta tara efectuata de catre ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, în perioada 27-29 mai, la invitatia Ministerului Comertului din aceasta tara. Cele doua firme românesti C-Tech S.R.L. si Rokura S.R.L. formeaza, împreuna cu NEK Umwelttechnik AG, compania eoliana Dobrogea S.R.L. care, la rândul sau, asociata cu Iberdrola Renovables, implementeaza un proiect eolian cu o putere totala de 1.500 MW, în comuna Mihai Viteazu, din judetul Constanta. La Mihai Viteazu urmeaza sa fie construite 40 de generatoare de câte 2 MW. Puterea totala a acestui complex eolian va genera suficienta energie în România pentru a furniza electricitate unui numar de aproape un milion de gospodarii, evitând, totodata, emisia de 1,25 milioane de tone de bioxid de carbon în fiecare an.

 

Potrivit Asociatiei Române pentru Energie Eoliana, sectorul eolian are, în prezent, un potential de investitii de peste cinci miliarde de euro pâna în 2013. În total vor fi instalati 3.000 MW si vor fi create peste 6.000 de noi locuri de munca. Guvernul a aprobat, la sfârsitul anului trecut, o ordonanta de urgenta care majoreaza subventiile acordate producatorilor de energie regenerabila. Pâna acum, toti primeau câte un certificat verde pentru fiecare MWh de energie livrat în retea. Prin noua legislatie, producatorii de energie primesc mai multe certificate, în functie de tehnologia folosita.

 

Investitorii în sectorul eolian vor beneficia de doua certificate verzi pâna în 2017, dupa care vor primi un astfel de document pentru un MW. Pretul unui certificat este între 27 si 55 de euro. Cei mai importanti beneficiari ai certificatelor verzi sunt din judetul Constanta unde, de altfel, se deruleaza si cele mai mari investitii în energia regenerabila.

 

Sursa: Observator.ro

 
31/05/2012 - Acest articol a fost citit de 1341 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman
Reducerea numarului de certificate verzi ar...
Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine
Energie eoliana - Vantul norocului peste Romania
Stirile urmatoare
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
Ghimbav intra pe harta producatorilor de...
Contextul actual al sectorului fotovoltaic in...
Vom avea primul oras independent energetic pana...
Beneficiile constructiei celui mai mare parc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYVrei sa iti cresti profitul? Iata ce trebui sa faci pentru a ajunge la publicul tinta

echipamente electrice portal
Anul 2016, un nou pas pentru tine, o noua provocare pentru business-ul tau: cu deciziile potrivite, anul 2016 poate fi anul tau de SUCCES rasunator. Ghidelectric.ro iti este alaturi!

Daca in 2016 ti-ai propus sa iti cresti afacerea online, noi te putem ajuta sa ajungi la publicul tinta! Ghidelectric.ro este un portal ce ofera informatii cuprinzatoare despre industria din Romania si nu numai. Ghidelectric.ro este un portal de specialitate, care se adreseaza specialistilor din industrie, furnizori si consumatori deopotriva.


Portalul Ghidelectric.ro se afla in prima pagina de Google, cu peste 500 de expresii relevante pentru industria echipamentelor electrice si automatizarilor.


Categorii Industria de Azi:

Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric:
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric