Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Capacitatea instalata totala a obiectivului va fi de 1.200 MW, lucrarile de executie se vor desfasura în intervalul 2012-2016, partenerul chinez urmând sa asigure echipamente si servicii, scrie Observator.ro.
Potrivit ministerului, acordul de cooperare strategica între cele doua parti a fost semnat în China, cu ocazia vizitei în aceasta tara efectuata de catre ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, în perioada 27-29 mai, la invitatia Ministerului Comertului din aceasta tara. Cele doua firme românesti C-Tech S.R.L. si Rokura S.R.L. formeaza, împreuna cu NEK Umwelttechnik AG, compania eoliana Dobrogea S.R.L. care, la rândul sau, asociata cu Iberdrola Renovables, implementeaza un proiect eolian cu o putere totala de 1.500 MW, în comuna Mihai Viteazu, din judetul Constanta. La Mihai Viteazu urmeaza sa fie construite 40 de generatoare de câte 2 MW. Puterea totala a acestui complex eolian va genera suficienta energie în România pentru a furniza electricitate unui numar de aproape un milion de gospodarii, evitând, totodata, emisia de 1,25 milioane de tone de bioxid de carbon în fiecare an.
Potrivit Asociatiei Române pentru Energie Eoliana, sectorul eolian are, în prezent, un potential de investitii de peste cinci miliarde de euro pâna în 2013. În total vor fi instalati 3.000 MW si vor fi create peste 6.000 de noi locuri de munca. Guvernul a aprobat, la sfârsitul anului trecut, o ordonanta de urgenta care majoreaza subventiile acordate producatorilor de energie regenerabila. Pâna acum, toti primeau câte un certificat verde pentru fiecare MWh de energie livrat în retea. Prin noua legislatie, producatorii de energie primesc mai multe certificate, în functie de tehnologia folosita.
Investitorii în sectorul eolian vor beneficia de doua certificate verzi pâna în 2017, dupa care vor primi un astfel de document pentru un MW. Pretul unui certificat este între 27 si 55 de euro. Cei mai importanti beneficiari ai certificatelor verzi sunt din judetul Constanta unde, de altfel, se deruleaza si cele mai mari investitii în energia regenerabila.
Sursa: Observator.ro
31/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2451 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 35 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |