Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine


Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine, cu o putere de 3MW fiecare. Investitia companiei germane STEAG se ridica la 200 milioane de euro.

Parcul eolian Crucea Nord

Proiectul eolian Crucea Nord de 108 MW din judetul Constanta a fost cumparat de catre compania STEAG GmbH, unul dintre cei mai mari producatori de electricitate din Germania, aceasta urmând sa investeasca 200 mil. euro în acest parc eolian, a anuntat ieri fostul proprietar al proiectului, Monsson Group, precizând ca proiectul eolian din Constanta va avea 36 de turbine Vestas, cu o putere de 3 MW fiecare, scrie Curierul National.


Electricitatea produsa în parcul eolian Crucea Nord  va fi evacuata catre o noua statie de transformare, situata în apropiere de localitatea Stupina, care se va conecta la reteaua de înalta tensiune a Transelectrica. Noua  statie va simplifica  accesul la retea si pentru alte viitoare parcuri eoliene ce vor aparea în aceasta zona.
Proiectul Crucea Nord urmeaza sa devina operational pâna la finele anului viitor si sa înfiinteze indirect în jur de 100 de locuri de munca. Atunci când constructia noului parc eolian va fi terminata, acesta va produce electricitate curata pentru circa 200.000 de gospodarii din România si va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 300.000 de tone pe an.


Proiectul Crucea Nord, situat în zona Dobrogei, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Portul Constanta, va face parte dintr-un complex eolian mai mare, ce va avea o capacitate totala de cel putin 600 MW. România s-a angajat ca pâna în 2020 sa produca 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contributie la limitarea la nivelul UE a emisiilor de dioxid de carbon.


Grupul STEAG a generat anul trecut vânzari de 3,1 miliarde de euro si un EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, deprecieri si amortizari) de 491 de milioane de euro, având 5.800 de angajati. Grupul opereaza 11 centrale electrice si peste 200 de unitati de distributie a energiei din surse regenerabile, ocupându-se si de alimentarea cu energie si caldura, atât pentru clientii industriali, cât si pentru alte tipuri de consumatori. Grupul are în prezent o capacitate totala instalata de aproximativ 9.400 MW în întreaga lume, incluzând peste 7.700 MW în Germania si trei centrale electrice în Columbia, Turcia si Filipine. Pe baza multor ani de experienta în generarea de energie, dar si în carbune si în sectorul emisiilor de dioxid de carbon, STEAG ofera un portofoliu variat de produse si servicii în tranzactiile cu energie.

Sursa: Curierul National

 
21/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2302 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 53 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energie eoliana - Vantul norocului peste Romania
Numarul certificatelor verzi s-ar putea reduce...
RECOBAT PLUS: prima organizatie licentiata...
Siemens, parcuri solare in 30 de tari
Investitiile in energie regenerabila au crescut...
Stirile urmatoare
Reducerea numarului de certificate verzi ar...
ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
Un parc eolian Made in China se va construi la...
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric