ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman


ABB din Romania a finalizat in luna mai noua statie de 110 kV Rahman, al carei beneficiar este un consortiu sub coordonarea companiei Verbund din Austria, care este compania mama a Alpha Wind si CAS Regenerabile, doi dintre membrii consortiului.

ABB

ABB din România a finalizat în luna mai noua statie de 110 kV Rahman, al carei beneficiar este un consortiu sub coordonarea companiei Verbund din Austria, care este compania mama a Alpha Wind si CAS Regenerabile, doi dintre membrii consortiului. Alti parteneri sunt Beta Wind din Romania si Land Power Inergia din Italia. Statia de tip GIS - cu izolatie în gaz - care este localizata pe axa Isaccea – Rahman (Casimcea) – Medgidia, are rolul de a conecta un parc eolian de 700 MW la reteaua nationala de transport al energiei electrice în statiile Isaccea si Medgidia.

Noua statie de 110kV este dotata cu echipamente ABB de ultima generatie: aparatura de comutatie, transformatoare de putere si de masura, echipamente pentru protectie si control cat si un sistem de automatizare pentru statii conform  IEC 61850. Tehnologia ABB înglobata în echipamentele de 110 kV se caracterizeaza printr-un risc scazut în exploatare si un grad mai mare de siguranta. Statia va contribui la cresterea disponibilitatii energiei si la consolidarea fiabilitatii retelei electrice.


 “Conectarea energiei regenerabile la retelele de transport al energiei reprezinta o prioritate pentru ABB în România. Statia va aduce beneficii reale asupra protectiei mediului înconjurator, conducând la o reducere semnificativa a emisiilor de CO2”. – a spus Peter Simon, Country Manager ABB pentru Romania, Bulgaria si Moldova.


 “Suntem bucurosi ca Verbund a avut ocazia de a colabora cu ABB, care s-a dovedit a fi un partener profesionist si de încredere în România. Suntem pe deplin satisfacuti de acest parteneriat iar rezultatele sunt pe masura.” – a spus Dieter Meyer, Managing Director al VERBUND Renewable Power din Austria.


În cadrul contractului la cheie, ABB România a purtat responsabilitatea pentru inginerie, furnizarea echipamentelor, lucrarile civile cât si pentru constructia si punerea în functiune a statiei. Elementele importante care au fost utilizate în cadrul  acestui proiect au inclus echipamente GIS – celule de 110 kV si transformatoare de putere mari de 400/110 kV, 250 MVA provenind de la fabrici ABB din Germania. Sistemele auxiliare de joasa tensiune si sistemele de protectie sunt relee de ultima generatie în conformitate cu IEC 61850.


ABB este lider în tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa îsi îmbunatateasca performantele, diminuând impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB opereaza în aproximativ 100 de tari, având in jur de 145000 angajati.

 
28/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2529 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 113 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Reducerea numarului de certificate verzi ar...
Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine
Energie eoliana - Vantul norocului peste Romania
Numarul certificatelor verzi s-ar putea reduce...
RECOBAT PLUS: prima organizatie licentiata...
Stirile urmatoare
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
Un parc eolian Made in China se va construi la...
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
Ghimbav intra pe harta producatorilor de...
Contextul actual al sectorului fotovoltaic in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric