RECOBAT PLUS: prima organizatie licentiata privind reciclarea bateriilor


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

RECOBAT PLUS: prima organizatie licentiata privind reciclarea bateriilor


Ministerul Mediului si Padurilor a autorizat prima organizatie colectiva din Romania pentru preluarea responsabilitatilor producatorilor si importatorilor privind realizarea ratelor minime de colectare si tratare a deseurilor de baterii si acumulatori.

RECOBAT PLUS

Prin transferarea responsabilitaților catre RECOBAT PLUS, producatorii si importatorii de baterii si acumulatori se asigura ca isi indeplinesc obiectivele stricte din legislația in vigoare - si anume atingerea unor rate de colectare de 25% in 2012 ai de 45% in anul 2016 din cantitatea de baterii si acumulatori vandute pe piata individual sau in componenta unor echipamente electrice si electronice.

 

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INSS), in Romania s-au importat, in 2011, peste 250 de milioane de baterii si acumulatori portabili independenți (BA) sau incorporați in echipamentele electrice si electronice, reprezentand o cantitate de 8.175 tone.

 

Tintele de colectare a deșeurilor de baterii si acumulatori (DBA) au fost asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana.

 

Prin colectare, sortare si ulterior tratare, o gama larga de substanțe cum ar fi diverși acizi, saruri, componente toxice si material plastic care sunt conținute de baterii si acumulatori nu vor mai ajunge in natura sau in deșeurile municipale ci vor fi transferate catre instalații specifice de reciclare. Utilizarea metalelor reciclate in productia de baterii sau in alte industrii in locul metalelor provenite din resursele naturale asigura un impact pozitiv asupra mediului, atat prin scaderea utilizarii de energie si reducerea poluarii, cat si prin pastrarea rezervelor naturale.

 

Conform unui studiu al Comisiei Europene, punerea integrala in aplicare a legislației Uniunii Europene in domeniul deșeurilor (inclusiv al DBA) ar aduce economii de 72 de miliarde euro pe an si ar creste cifra de afaceri anuala a sectorului UE de gestionare si reciclare a deșeurilor cu 42 de miliarde euro. De asemenea ar contribui la crearea unui sector cu 2,4 milioane de locuri de munca si o cifra de afaceri anuala totala de 187 de miliarde euro.

 

Sursa: Chip.ro

 

 
08/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2053 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 26 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Siemens, parcuri solare in 30 de tari
Investitiile in energie regenerabila au crescut...
Cel mai mare parc solar din Europa construit de...
Are nevoie Romania de un Minister pentru Energie?
Crestere a productiei de energie eoliana
Stirile urmatoare
Numarul certificatelor verzi s-ar putea reduce...
Energie eoliana - Vantul norocului peste Romania
Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine
Reducerea numarului de certificate verzi ar...
ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric