Vom avea primul oras independent energetic pana in 2030


ghidelectric.ro
, 29 Ianuarie 2023
Ne gasiti si pe:            

Vom avea primul oras independent energetic pana in 2030


Orasul Avrig din judetul Sibiu va deveni primul oras independent energetic din Romania pana in anul 2030, iar investitiile necesare pentru derularea acestui program sunt de circa 50 de mil de euro, a declarat, primarul orasului Avrig, Arnold G. Klingeis.

orasul avrig

"Eu am propus realizarea acestui program in doua etape. In prima etapa vrem sa implementam pana in 2020 o serie de tehnologii care sa asigure producerea de energie alternativa la nivel local, in paralel cu masuri de eficientizare energetica, iar pana in 2030 orasul sa fie absolut independent energetic. Astfel, toata energia va fi produsa local, iar surplusul de energie va fi exportat spre alte zone", a spus Klingeis pentru Agerpres.

 

In opinia acestuia, un astfel de program presupune investitii de peste 50 de milioane de euro, o suma rezonabila tinand cont de beneficiile aduse comunitatii locale.

 

 "Sunt necesare investitii de circa 50 de milioane de euro pentru un oras mic, cu 14.000 de locuitori, cat are Avrig, ca sa fie independent energetic si sa nu mai aiba nevoie de niciun fel de resurse fosile din alte zone. Mi se pare o suma rezonabila ca sa devii independent energetic si in acelasi timp sa creezi locuri de munca in comunitate, sa aduci plus valoare unor sectoare, cum ar fi agricultura, pentru ca biomasa si biogazul implica modernizarea sectorului deoarece se va produce materia prima pe niste terenuri care oricum nu sunt valorificate, ci sunt lasate in paragina", a explicat primarul orasului Avrig.

Investitorii sunt deja interesati

 

Acesta a precizat ca o parte din investitii sunt asigurate deoarece sunt companii interesate de a investi, in aceasta zona, in tehnologii pentru producerea de energie alternativa.

 

"Avem compania Bosch din Germania, care va investi pe 40 de hectare intr-un parc fotovoltaic, iar o societate din Anglia va construi o centrala pe biomasa, dar mai avem si alti investitori pe hidro si pe biogaz. Suntem in negocieri si cu investitorii chinezi pentru a aduce si alte echipamente in domeniul energiilor regenerabile. Toate acestea vor fi integrate in zona administrativa a Avrigului, vor crea locuri de munca si o stabilitate economica pentru oamenii din zona", a adaugat edilul orasului Avrig.

 

Nu in ultimul rand, Arnold Klingeis a mentionat ca alaturi de investitiile in tehnologie sunt importante si masurile de eficientizare energetica.

 

"Energia care nu este consumata nu trebuie produsa. Este importanta incurajarea izolarii termice a blocurilor, schimbarea sistemelor de iluminat, dar si implementarea unor sisteme de management a consumului energetic intr-un apartament sau o casa. Toate combinate vor avea un impact puternic asupra comunitatii, consumul se va diminua cu 60-80%, iar diferenta va fi produsa din surse alternative. Consider ca energia regenarabila este un catalizator al dezvoltarii durabile pentru comunitatile mici si mijlocii din Romania", a mai spus primarul orasului Avrig.

 

Sursa: Ziare.com

 
15/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1894 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Contextul actual al sectorului fotovoltaic in...
Ghimbav intra pe harta producatorilor de...
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
Un parc eolian Made in China se va construi la...
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
Stirile urmatoare
Beneficiile constructiei celui mai mare parc...
Avion alimentat exclusiv cu energie solara
Romania atrage investitori in energie regenerabila
Harta parcurilor eoliene aflate in diferite...
RoEnergy 2012, editia de vara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric