Electroprecizia Sacele isi va produce singura energia electrica


ghidelectric.ro
Marti, 19 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electroprecizia Sacele isi va produce singura energia electrica


Compania Electroprecizia Sacele va investi 3 milioane de euro in modernizarea unei foste centrale hidroelectrice care a functionat pana in anii ’60.Unitatea va fi functionala abia in 2014 si va produce 60-70% din consumul de energie electrica al companiei

Electroprecizia Sacele

Electroprecizia Sacele, companie specializata în productia de motoare si echipamente electrice, intentioneaza sa investeasca în urmatorii doi ani, trei milioane de euro în modernizarea unei microhidrocentrale, în Sacele, judetul Brasov, care va asigura 60-70% din consumul de energie electrica al firmei.

 

„Microhidrocentrala va fi functionala abia din trimestrul trei al anului 2014, pentru ca cele doua turbine pot fi livrate doar în 12 – 14 luni. Am luat decizia de a investi în acest domeniu pentru a deveni cât mai independenti de sistemul energetic national, în conditiile în care preturile la energie cresc tot mai mult, dar si pentru a folosi toate activele companiei la nivel maxim, iar acesta este unul din activele noastre”, a declarat directorul general al companiei, Dumitru Matei.

 

Microhidrocentrala va fi construita pe terenul unei centrale hidroenergetice vechi, care a produs energie electrica din 1922 pâna în anii ’60. Unitatea va avea o putere instalata de 1,4 MW si va produce anual 6.700 MWh de electricitate.

 

Proiectul are ca obiectiv realizarea unei unitati de productie a energiei electrice care sa valorifice potentialul hidroenergetic datorat caderii brute între priza de captare a apei brute si statia de tratare a apei Sacele. Acumularea Târlung-Sacele reprezinta principala sursa de alimentare cu apa potabila a oraselor Brasov si Sacele, deservind circa 300.000 de persoane. În prezent, capacitatea de înmagazinare a lacului de acumulare este de 18,3 milioane mc, urmând ca dupa terminarea lucrarilor de investitii din etapa I de supraînaltare capacitatea acestuia sa creasca la 28 milioane mc.

 

„Proiectul va avea efecte pozitive pe foarte multe planuri: crearea unor noi locuri de munca, protejarea locurilor de munca existente în Electroprecizia, protejarea mediului si cresterea securitatii alimentarii cu apa potabila. Valorificarea potentialului hidroenergetic în zona va conduce la obtinerea de energie nepoluanta, din sursa regenerabila, eliminându-se potentialele emisii poluante”, a mai spus Matei.

 

Electroprecizia SA este cea mai mare societate privata din zona Sacele cu un impact social considerabil. Compania are peste 1.300 de angajati, iar 90% din productie este exportata. Electroprecizia este cel mai mare contribuabil la fondul local de taxe si impozite. Mai multi actionari cumuleaza 50,3% din actiunile Electroprecizia, iar firma Intercom din Sfântu Gheorghe controleaza 49,69% din capital.

 

 
12/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2902 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Becurile LED ar putea fi inlocuite cu unele din...
ABB rezolva un puzzle de 100 de ani de...
Miracolul luminii: becul inteligent LIFX
Primul bec cu LED-uri cu o luminozitate...
Copilul ELECTRIC
Stirile urmatoare
Sistemul wireless Fluke CNX – inovatie la nivel...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric