Becurile LED ar putea fi inlocuite cu unele din plastic


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Becurile LED ar putea fi inlocuite cu unele din plastic


Cercetatorii americani spun ca au dezvoltat un nou tip de iluminat care ar putea inlocui becurile fluorescente. Noua sursa de lumina este facuta din straturi de material plastic si se spune ca este mult mai eficienta energetic.

becuri din plastic

Dr. David Carroll, profesor de fizica la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, a inventat un nou tip de bec economic. Acesta este mult mai ieftin decat becurile LED, cel putin la fel de eficient in ceea ce priveste consumul de energie si are o durata de viata de zeci de ani. Cercetatorii americani se asteapta ca primele unitati sa fie produse in 2013 si sa asigure o alternativa ecologica si durabila la becurile fluorescente cu vapori de mercur.


 
Becul realizat din straturi de material plastic, functioneaza pe baza unei tehnologii ce poarta denumirea de „field-induced polimer electroluminescent (FIPEL)”. Noul bec transforma aproape in totalitate energia electrica in lumina, reducand considerabil uzura ce apare din cauza incalzirii – cauza principala a defectarii becurilor LED, care in timp isi pierd din luminozitate si eficienta energetica.

 

Noua sursa de lumina este realizata din trei straturi de polimer cu proprietati electroconductoare, fiecare continand un volum mic de nanomateriale care stralucesc atunci cand curentul electric trece prin ele.

 

Inventatorul, Dr. David Carroll, spune ca noua sursa de iluminat din plastic poate fi realizata in orice forma si produce o lumina de o calitate mai buna decat becurile fluorescente compacte, care au devenit foarte populare in ultimii ani.

 
14/12/2012 - Acest articol a fost citit de 3555 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 85 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
ABB rezolva un puzzle de 100 de ani de...
Miracolul luminii: becul inteligent LIFX
Primul bec cu LED-uri cu o luminozitate...
Copilul ELECTRIC
Chinezii au inventat priza universala
Stirile urmatoare
Electroprecizia Sacele isi va produce singura...
Sistemul wireless Fluke CNX ľ inovatie la nivel...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric