APMCR implementeaza proiectul PinE in Romania


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

APMCR implementeaza proiectul PinE in Romania


Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR) implementeaza, impreuna cu partenerul sau tehnic IPA SA, proiectul PinE finantat prin programul IEE Intelligent Energy Europe.

Pine

Proiectul PinE (finantat prin programul IEE Intelligent Energy Europe si implementat in 7 tari din UE-Austria, Bulgaria, Cipru, Italia, Romania, Slovacia si Spania) are ca principal obiectiv cresterea eficientei energetice în sectorul IMM-urilor industriale prin intermediul unor programe de audit si prin furnizarea ulterioara de consultanta tehnica profesionala pentru punerea în aplicare a masurilor personalizate. In România acest proiect este implementat de Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din România (APMCR) împreuna cu partenerul sau tehnic IPA SA.

 

Rezultatele finale asteptate ale acestui proiect cuprind: asimilarea masurilor eficiente de reducere a costurilor pentru îmbunatatirea performantei energetice a IMM-urilor, cresterea investitiilor în echipamente si utilaje cu înalt randament energetic si îmbunatatirea managementului energetic pentru a exploata potentialul de economisire.


Prin intermediul acestui proiect IMM-urile din sectorul industrial pot beneficia gratuit de un serviciu de audit energetic specializat. Prima etapa a proiectului prevede identificarea potentialul de actiune prin intermediul unor analize preliminare directe asupra IMM-urilor. Auditurile energetice preliminare vor fi efectuate pe un esantion de 40 de IMM-uri din România, care vor beneficia de programul acestui proiect. Aceste audituri vor furniza, de asemenea, si o imagine de ansamblu asupra utilizarii energiei pe regiuni, pentru a defini zonele cu consumuri semnificative si prin intermediul carora se poate sublinia nevoia unui audit energetic în profunzime.


Dupa auditurile preliminare, doar 20 din cele 40 de companii vor fi selectate pentru auditurile energetice în profunzime, pe baza raportului de audit rezultat din cercetarea preliminara. Auditurile se vor face de catre partener tehnic .IPA SA. împreuna cu .Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din România .


Cine poate beneficia de programul de auditare?


PinE furnizeaza servicii de identificare si audit energetic privind activitatea de productie a IMM-urilor din sectorul industrial. Principalii factori care determina daca o companie este un IMM, în conformitate cu recomandarea UE 2003/361 sunt: numarul de salariati (<250) si cifra de afaceri (= 50 mil. euro) sau bilantul total (= 43 mil. euro).


Toate cele 40 de firme selectate pentru a beneficia de auditul energetic preliminar vor semna un contract prin care li se va asigura confidentialitatea datelor furnizate în timpul auditului, acestea fiind transmise de catre partenerii proiectului PinE la institutia de finantare a proiectului (EACI, Agentia Executiva privind Competitivitatea si Inovarea, din cadrul Comisiei Europene), sau la alte organisme desemnate pentru monitorizare sau control, în conformitate cu procedurile de management avute în vedere, în format anonim, fara a se furniza informatii care pot permite asocierea datelor furnizate cu compania/firma supusa auditarii. Prima etapa (audituri preliminare) a fost lansata, începând cu data de 15 ianuarie 2013 si se va încheia pe 7 Aprile 2013.


Firmele interesate de participarea la proiect în vederea beneficierii gratuite de programul de audit energetic preliminar pot solicita informatii suplimentare sau un formular de înscriere la:


Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania-APMCR – tel. 0213213232, fax 0213211236, e-mail office@apmcr.org, sau IPA SA-tel. 0213180020, fax 0213161620, e-mail dfinta@ipa.ro

 
15/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2779 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
AAEC organizeaza un nou curs intensiv pentru...
Piata constructiilor ar putea redeveni...
S-a inventat acoperisul care permite cladirilor...
General electric va produce echipamente miniere
Vremea se raceste si o solutie pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric