Vremea se raceste si o solutie pentru incalzirea cladirilor este cea radianta, prin cabluri electrice


ghidelectric.ro
Miercuri, 18 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Vremea se raceste si o solutie pentru incalzirea cladirilor este cea radianta, prin cabluri electrice


Avantajele nu sunt putine: poate reduce costurile cu energia electrica, mentine temperatura constanta pana la 10 h dupa oprirea instalatiei, incalzeste inclusiv spatii semi-deschise si chiar deschise, functioneaza pe termostat.

incalzire cu cabluri electrice

Cu totii am vazut ca inca de maine temperaturile vor scadea foarte mult, ajungand chiar la valori negative. Asadar, curand, vom fi nevoiti sa apelam la incalzirea spatiilor in care lucram si locuim. Una dintre cele mai cunoscute modalitati de incalzire este cea radianta, prin introducerea de cabluri electrice in pardoseala.

Sa povestim putin despre incalzirea radianta: aceasta se realizeaza prin cabluri electrice si poate fi utilizata atat ca sistem principal de asigurare a confortului termic, cat si ca sistem secundar, suplimentar de alte sisteme deja instalate. Ea ne poate asigura o temperatura constanta in spatii semi-inchise si chiar deschise, spre deosebire de alte sisteme de încalzire; si cine nu-si doreste balconul sau terasa incalzitet Echiparea acestor zone cu sistemul de incalzire prin cabluri electrice poate rezolva chiar si problema condensului sau igrasiei.

 

Ca si consum de energie electrica, incalzirea prin cabluri electrice poate parea un dezavantaj la o prima vedere, insa in practica, consumul variaza intre 20 si 30 W/mp, care prin comparatie cu sisteme clasice poate fi convenabil. Avantajul major in cazul acestui tip de incalzire il reprezinta posibilitatea reducerii controlate a costurilor, prin faptul ca instalatia permite utilizarea contoarelor electrice cu dublu tarif. Anume, alimentarea cu energie electrica se poate face in timpul noptii, cand pretul acesteia este este considerabil mai mic decat pe timpul zilei.

 

Sa vedem care este procedura uzuala, nu insa si obligatorie: pentru realizarea unui consum mic de energie electrica, se poate monta un termostat cu sonde de pardoseala care controleaza automat pornirea si oprirea instalatiei, in functie de temperaturile setate de utilizator. Dupa ce intalatia a fost intrerupta, cantitatea de caldura inmagazinata in timpul noptii, de exemplu in cazul integrarii cablurilor de incalzire intr-o sapa de 3-4 cm, devine suficient de mare pentru a asigura o temperatura de aproximativ 25°C pentru o perioada de 8-10 ore.

 

Trebuie stiut faptul ca instalarea unei astfel de instalatii de incalzile se va efectua doar de persoane autorizate, reprezentanti ai unor companii specializate. In caz contrar puteti risca improvizatii periculoase cu riscuri mari spre producerea de accidente ca electrocutari sau chiar incendii. Un alt aspect ce merita pronuntat este acela ca acest sistem de incalzire produce radiatii electromagnetice care se propaga pe o inaltime de 20 cm de la pardoseala, radiatii ce pot produce efecte negative asupra celor ce petrec mult timp in zona instalatiei functionale.

 

 
19/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2933 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
Mega-constructie in derulare: Turn de 35 de...
Estimari: Crestere de peste 10% a pietei...
PRISPA, prima casa solara 100% romaneasca
Producatorii de echipamente de constructii vor...
Piata europeana a utilajelor de constructii...
Stirile urmatoare
General electric va produce echipamente miniere
S-a inventat acoperisul care permite cladirilor...
Piata constructiilor ar putea redeveni...
AAEC organizeaza un nou curs intensiv pentru...
APMCR implementeaza proiectul PinE in Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric