Mega-constructie in derulare: Turn de 35 de etaje si mall cultural


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Mega-constructie in derulare: Turn de 35 de etaje si mall cultural


Pe locul unei foste fabrici de tigari din Capitala, de pe Bulevardul Regiei, se va ridica o mega-constructie moderna, ce va cuprinde doua turnuri de 35 de etaje, un parc cultural si un cartier de locuite de lux.

constructie mega-mall

La sfarsitul lunii iulie a.c., proiectul a fost discutat in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, primind aviz favorabil. Proiectul mai are nevoie de avizul de urbanism si toate celelalte avize cerute prin lege, dupa care va fi discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Totodata, proiectul va primi aviz de oportunitate, semnat intre arhitectul sef al municipiului, Dl. Gheorghe Patrascu si primarul Sorin Oprescu.

 

Cei care realizeaza Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect sunt M Design, iar beneficiarul este firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro. Chiar daca aceasta societate este unul dintre principalii datornici ai Romgaz, cum se arata intr-un raport al Fondului Proprietatea privind activitatea desfasurata de compania de gaze in 2011, se pare ca mega proiectul mall-ului va merge inaite, cu fonduri sigure.

 

Firma InterAgro a dobandit proprietatea terenului destinat proiectului in discutie, ca urmare a privatizarii controversate a Societatii Nationale Tutunul Romanesc, in perioada anilor 2000-2001. Demersurile suspicioase dintre statul roman si firma InterAgro, au fost chiar amintite in telegramele Wikileaks, cand proprietarul era catalogat ca unul dintre oligarhii ce exercita o influenta pternica in politica din tara noastra.

 

Date despre locatia mult ravnitului centru comercial sunt cunoscute cu aproximativ 200 de ani in urma.
Proprietarul locurilor unde se afla astazi caminele studentesti a fost un englez, Effingham Grant. Secretar al consulatului britanic, casatorit cu Zoe Racovita, boieroaica bine pozitionata in societatea romaneasca, Grant a vandut statului o parte a proprietatii sale, care  a construit aici Manufactura de tutun Belvedere, devenita ulterior Regia Monopolurilor Statului.

 

Indiferent de jocurile politice din spatele proiectului, sau de izul boieresc din istoria locatiei, un lucru ne este clar: Bucurestiul nu avea suficiente mall-uri, nici prea mari si nici prea frumoase, nu aveam in capitala suficiente magazine cu staif si nici alternative de locuite luxoase, asadar bucurosi vom fi cu toti pentru noul proiect pe care il asteptam cu nerabdare. Si totusi, pun ramasag cu Dvs., ca dupa darea in folosinta a proiectului, nu va fi cu mai putin aglomerat decat celelalte locatii existente pe acelasi format, din Bucuresti.

 

 

 

 
07/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2858 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
Estimari: Crestere de peste 10% a pietei...
PRISPA, prima casa solara 100% romaneasca
Producatorii de echipamente de constructii vor...
Piata europeana a utilajelor de constructii...
Vanzarile de ciment afectate de conditiile...
Stirile urmatoare
Vremea se raceste si o solutie pentru...
General electric va produce echipamente miniere
S-a inventat acoperisul care permite cladirilor...
Piata constructiilor ar putea redeveni...
AAEC organizeaza un nou curs intensiv pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric