PRISPA, prima casa solara 100% romaneasca


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

PRISPA, prima casa solara 100% romaneasca


O echipa de studenti romani au construit o casa solara cu care au reprezentat, pentru prima data Romania, la concursul Solar Decathlon Europe 2012 ce are lor in septembrie.

case solare

PRISPA este proiectul de casa independenta energetic realizat de prima echipa de studenti români calificata la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai cunoscuta competitie care promoveaza cercetarea în domeniul arhitecturii sustenabile.

Realizatorii proiectului au declarat, „Privind avangarda ca fortarea limitelor a ceea ce este acceptat de societate, am abordat acest proiect într-o maniera care sa permita românilor sa-si însuseasca ideea unei case solare, fara a iesi din conditiile impuse de participarea la concurs. Design-ul PRISPA raspunde contextului românesc, cu toate implicatiile sale socio-politice, economice si culturale. Prin urmare, desi este un experiment, raspunsul nu este unul formal, ci unul realizabil si sustenabil, mizând pe reutilizarea elementelor pe care le-am gasit în arhitectura traditionala.”


Acest prototip a fost scos la licitatie printr-un eveniment organizat de catre casa de licitatii Goldart pentru a sustine echipa PRISPA. Licitatia va avea loc joi, 26 iulie 2012, ora 20:00 în parcarea magazinului Leroy Merlin din Soseaua Chitilei nr. 284, (parcul comercial Colosseum) si va fi precedata de un cocktail. Prototipul scos la vanzare include toate piesele aduse pe TIR si este cel ce va fi prezentat in luna septembrie a.c. la concursul Solar Decathlon Europe 2012, fondurile urmand a acoperi costurile participarii studentilor romani la competitia de la Madrid. Din acest motiv, viitorul proprietar va intra în posesia casei în luna octombrie cand o vom readuce in  România și vom realiza ultima asamblare. Toate subansamblurile prezentate la Madrid  vor fi transportate la amplasamentul final al casei PRISPA, pe terenul noului proprietar și sunt incluse în prețul de licitație. Pretul de pornire al casei este de 50000 euro.


Ea poate fi vizitata oricand, fiind expusa in parcarea magazinului Leroy Merlin.

 
19/07/2012 - Acest articol a fost citit de 3595 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 70 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
Producatorii de echipamente de constructii vor...
Piata europeana a utilajelor de constructii...
Vanzarile de ciment afectate de conditiile...
Conferinta dedicata evaluarii modului in care...
Cresterea pietei constructiilor din Romania, in...
Stirile urmatoare
Estimari: Crestere de peste 10% a pietei...
Mega-constructie in derulare: Turn de 35 de...
Vremea se raceste si o solutie pentru...
General electric va produce echipamente miniere
S-a inventat acoperisul care permite cladirilor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric