Conferinta dedicata evaluarii modului in care se aplica Regulamentul pentru Produse de Constructii


ghidelectric.ro
Joi, 25 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Conferinta dedicata evaluarii modului in care se aplica Regulamentul pentru Produse de Constructii


Pe data de 26 iunie 2012 a avut loc in sala De Gasperi de la sediul CE din Bruxelles o conferinta dedicata evaluarii modului in care se aplica Regulamentul pentru Produse de Constructii– RPC 305/2011.

Regulamentul pentru Produse de Constructii

În sala „De Gasperi” de la sediul CE din Bruxelles s-a încheiat conferinta dedicata evaluarii modului în care se aplica Regulamentul pentru Produse de Constructii– RPC 305/2011, precum si modalitatile de actiune pentru a se face posibila aplicarea integrala a prevederilor Regulamentului la data de 01 iulie 2013. Deviza sub care s-a desfasurat aceasta manifestare a fost “Produse de constructii de calitate pentru constructii sigure”.


Amintim ca regulamentul este un act al CE obligatoriu de aplicat, Statelor Membre revenindu-le sarcina adaugarii capitolului de sanctiuni pentru încalcarea Regulamentului.


Au fost prezenti peste 400 de reprezentanti ai „stakeholderilor” din domeniu, inclusiv ministri din Belgia, Bulgaria, Turcia. De asemenea, au fost prezenti si au condus lucrarile domnul Antti Peltomaki- Director General Entreprise&Industry si domnul Vicente Leoz- Director Divizie Constructii. Din partea Comisiei au participat și domnii Mikkeli Tappani si Giorgios Katzarakis.


Temele abordate au vizat în principal clarificarea aspectelor privind modurile practice de tranzitie de la Directiva 89/106, la Regulamentul 305/2011, prin prisma aplicarii DoP (Declarații de performanta), hEn (Standarde Armonizate), precum și a rolului și responsabilitatilor celor implicati în aceasta piata.


Pe de alta parte, s-a discutat și despre simplificarea procedurilor si „new EOTA” si, mai ales, despre întarirea credibilitatii în conditiile unei piete unice, nefiind omise nici problemele de supraveghere a pietei. În cadrul discutiilor au fost evidentiate masurile imediate ce necesita a fi luate, pentru a nu se întârzia aplicarea integrala a regulamentului. Pornind de la cele trei principii care au stat la baza elaborarii acestui Regulament, respectiv clarificare, simplificare si credibilizare, domnul Mikkeli a concluzionat, la închiderea celor 8 ore de conferinta, ca cei 20 de vorbitori si cele 35 de intrebari puse din sala au contribuit, prin luarile de pozitie, la o mai buna cunoastere a dificultatilor ce apar în aplicarea RPC. Din aceste pozitii se desprind lectiile ce trebuie invatate pentru definitivarea procesului de aplicare uniforma a RPC, baza constituind-o, ca întotdeauna, coordonarea și cooperarea celor interesati din acest domeniu.


Din partea României au participat doar reprezentanti ai Asociatiilor Profesionale (Asociația Producatorilor de Materiale pentru Construcții din România), precum si ai Organismelor de Certificare (ICECON, Certind ).
Domnul Claudiu Georgescu, presedintele Asociației Producatorilor de Materiale pentru Construcții din România, ne-a declarat: “Este foarte bine ca stakeholderii din România participa la evenimente de acest gen, mai ales ca, de data aceasta, suntem participanti la aplicarea unei legi comunitare din primele momente si astfel putem avea orice clarificare în timp util. Masurile ce trebuie luate pentru aplicarea RPC pun în primul rând accentul pe o foarte buna informare a mediului economic, reprezentat atât de producatori, cât si de utilizatori. Acest lucru va fi foarte util în conditiile în care piata unica europeana nu va mai avea bariere în domeniul materialelor de constructii si va trebui sa fim atenti asupra modului în care pregatim producatorii locali pentru libera concurenta europeana, mai ales în aceste conditii economice dificile si incerte” .

 
29/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1897 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
Cresterea pietei constructiilor din Romania, in...
Firmele romanesti ar putea construi noul sediu...
UCC-PPP organizeaza un semniar despre...
Volumului lucrarilor de constructii a crescut...
PSC reitereaza ideea necesitatii certificarii...
Stirile urmatoare
Vanzarile de ciment afectate de conditiile...
Piata europeana a utilajelor de constructii...
Producatorii de echipamente de constructii vor...
PRISPA, prima casa solara 100% romaneasca
Estimari: Crestere de peste 10% a pietei...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric