PSC reitereaza ideea necesitatii certificarii firmelor din constructii


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

PSC reitereaza ideea necesitatii certificarii firmelor din constructii


Pe fondul instalarii recesiunii pe plan autohton, sectorul constructiilor a cunoscut o descrestere evidenta a activitatii, de la un an la altul.

Patronatului Societatilor din Constructii

Declinul din domeniu se datoreaza in aceeasi masura si faptului ca, de-a lungul timpului, pe piata autohtona au patruns numeroase companii ce au executat lucrari neconforme, compromitand intreaga bransa. Din cele mentionate anterior, rezulta necesitatea obiectiva - prezenta in statele din UE - de a pune la baza actului de conducere al firmelor conceptul de profesionalismul certificat. Mediul de afaceri din domeniul constructiilor, prin cele 10 asociatii profesionale / patronale si ministerul delegat cu reglementarile din domeniu au in lucru un proiect de hotarare de guvern, completat de un act normativ, prin care vor putea certifica operatorii economici din punct de vedere profesional.

 

„De peste 15 ani se vorbeste in Romania despre certificarea profesionala a operatorilor din constructii. In legatura cu nevoia de certificare s-a vehiculat mult in presa, s-au organizat conferinte si dezbateri cu reprezentantii guvernelor aflate la conducere, pentru a se realiza ceva concret din acest punct de vedere, insa nu exista inca o finalitate. De aceea, certificarea profesionala a operatorilor din constructii trebuie sa constituie una din parghiile de imbunatatire a situatiei, cel putin sub aspectul transparentei si al competentei fiecarei societati din domeniu. Este evident ca, odata stabilit nivelul de competenta al fiecarei societati si facut cunoscut in mod transparent pe piata specifica, ambele aspecte vor stimula firmele pentru a fi intr-o permanenta alerta de autodepasire profesionala. Nenumaratele intalniri din mediul de afaceri de profil au pus in evidenta faptul ca, in prezent, certificarea profesionala a operatorilor din constructii este necesara, reprezentand o cale de intronare a unei discipline riguroase pe o piata pretentioasa”, au declarat reprezetantii Patronatului Societatilor din Constructii.


Tot in vederea sprijinirii firmelor membre, PSC a realizat, la finele lunii mai a.c., o misiune economica in Kurdistan, aceasta fiind prima vizita de acest fel a Romaniei in Irak, dupa 16 ani. Scopul organizarii intrunirii consta in introducerea firmelor autohtone de constructii in cadrul unor proiecte derulate pe plan international, in special de analiza, informare si decizie cu privire la participarea la lucrarile din Kurdistan. In timpul misiunii economice, delegatia romana - insotita de reprezentantii PSC - a avut o intalnire cu reprezentantii Uniunii Contractorilor din Kurdistan si a celor ai Camerei de Comert si Industrie din Sulaimanyah, in urma careia s-a incheiat un acord de lucru pentru perioada viitoare. Astfel, s-a decis facilitarea din ambele parti a organizarii si primirii delegatiilor in Romania sau regiunea Kurdistan, colaborarea pentru organizarea targurilor si expozitiilor specializate, incurajarea companiilor autohtone pentru a investi capital in domeniul constructiilor si in comercializare a materialelor de constructie in zona, precum si organizarea a cel putin inca doua intalniri si vizite oficiale intre partile implicate.

 

Sursa: Agendaconstructiilor

 
07/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1731 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 21 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Constructii"
Stirile anterioare
INS: Continua diminuarea numarului...
Stirile urmatoare
Volumului lucrarilor de constructii a crescut...
UCC-PPP organizeaza un semniar despre...
Firmele romanesti ar putea construi noul sediu...
Cresterea pietei constructiilor din Romania, in...
Conferinta dedicata evaluarii modului in care...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric