Schneider Electric este sponsor strategic al competitiei universitare Solar Decathlon


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Schneider Electric este sponsor strategic al competitiei universitare Solar Decathlon


Solar Decathlon Europa este o competitie universitara care prezinta solutii eco de management al energiei. Grupul Schneider Electric s-a implicat cu resurse umane si materiale in proiectele prezentate in concursul Solar Decathlon 2010.

Schneider Electric

Schneider Electric, specialistul global in managementul energiei, a anuntat sponsorizarea strategica pe o perioada de trei ani a competitiei Solar Decathlon. Enrique Valer, Country President Schneider Electric Spania, Portugalia si America de Sud, a semnat un parteneriat in acest sens cu organizatorul evenimentului, Ministerul spaniol de dezvoltare a locuintelor.

Solar Decathlon Europa provoaca studentii celor mai bune universitati din Europa, America si Asia sa proiecteze, construiasca si sa gestioneze case eficiente din punct de vedere energetic, alimentate cu energie solara. Competitia din 2010 a avut loc la Madrid (Spania) in iunie 2010, cu participarea a 17 universitati. A 2-a editie europeana va avea loc in 2012, in timp ce competitia din Statele Unite se va desfasura in 2011 si 2013.

“Schneider Electric incurajeaza studentii sa gaseasca solutii de energie ce pot fi implementate in prezent”, a declarat Julio Rodriguez, Vice-Presedinte Executiv Power, Global si EMEA, Schneider Electric. “Promovarea solutiei Schneider Electric de micro-retea in cadrul Solar Decathlon Europa este o buna oportunitate de a prezenta comunitatii beneficiile pe care le poate aduce revolutia tehnologica a retelelor inteligente.”

Competitia Solar Decathlon a avut loc intr-un sat “solar” deschis publicului larg. Casele construite au prezentat solutii de eficienta energetica  si energie regenerabila si totodata, strategii de reducere a consumului de combustibil mineral precum si de micsorare a facturilor la utilitati. Initiativa demonstreaza progresele realizate in cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor inovative de energie, prezinta consumatorilor beneficiile utilizarii energiei solare si pregateste experti in domeniul eco.

Concurentii au conectat sistemul electric din case la furnizorul local de utilitati printr-un sistem de micro-retea. Pentru proiectul Institutului de Arhitectura din Catalonia, Schneider Electric a proiectat o retea de joasa tensiune ce interconecteaza casa si panourile solare, legandu-le automat la retele locale si globale cu ajutorul a doua sub-statii de joasa si medie tensiune. Astfel, Schneider Electric a propus un model nou si inovator  de gestionare a energiei ce conecteaza toate sursele de curent (regenerabile, baterii, retele etc.), echilibreaza fluxul de energie si adapteaza in timp real oferta cu cererea de energie.

Ca sponsor al editiei Solar Decathlon Europa 2010, Schneider Electric a impartasit cu universitatile participante know-how si resurse, precum si pasiunea unei noi generatii de ingineri entuziasti. Dezvoltarea durabila reprezinta o oportunitate reala si esentiala in mobilizare, crestere si diferentiere. Schneider Electric se angajeaza sa produca solutii inovative si eficiente de stopare a pierderilor de energie, sa promoveze generarea energiei curate si influenteze obiceiurile de consum ce respecta mediul inconjurator.

Astfel, pentru editia europeana, Schneider Electric a sponsorizat si sustinut opt proiecte universitare de case solare, jumatate dintre proiectele prezentate in total. Concurentii au avut la dispozitie solutii si servicii de inginerie oferite de catre companie. Grupul s-a implicat in urmatoarele proiecte :
1. Universitatea din Sevilia (Spania): SOLARKIT
2. Universitatea Politehnica din Catalonia (Spania): LOW3
3. Universitatea CEU Cardenal Herrera (Spania): SMLHOUSE
4. Institutul de Arhitectura din Catalonia (Spania): FABLABHOUSE
5. Universitatea Valladolid (Spania): URCOMANTE
6. Universitatea din Florida (SUA): RE:FOCUS
7. Institutul Politehnic si Universitatea de Stat din Virginia (SUA): LUMENHAUS
8. ªcoala Nationala Superioara de Arhitectura Grenoble (Franta): ARMADILLO BOX

Schneider Electric s-a implicat in cele opt proiecte din mai multe puncte de vedere, de la consultanta pana la donarea produselor si a solutiilor integrate. Grupul a sustinut proiectele din Statele Unite prin modalitati ce permit conectarea retelei americane (110W, 60Hz) la cea europeana (220W, 50Hz) folosind inversoare si baterii.

Marele premiu al competitiei Solar Decathlon Europe 2010 a fost castigat de proiectul LumenHaus, realizat de Institutul Politehnic Universitatea de Stat din Virginia. Casa are o configuratie deschisa ce face conexiunea intre locatari si mediul exterior. De la constructie la transport, casa este bazata pe o arhitectura receptiva si tehnologii avasate.

Sursa: Comunicat de presa Schneider Electric

Comenteaza aici

 
26/07/2010 - Acest articol a fost citit de 2916 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Schneider Electric"
Stirile anterioare
Vanzarile produselor eficiente energetic s-au...
Noul cofret electric Mini Pragma Schneider...
Schneider Electric Romania, castigator la SEE...
Schneider Electric: Rezultatele financiare...
Schneider Electric sustine Romania Green...
Stirile urmatoare
APC sprijina conceptul Smart+Connected Life...
Schneider Electric anunta rezultate financiare...
APC by Schneider Electric infiinteaza o noua...
APC by Schneider Electric obtine un premiu...
Schneider Electric si IBM colaboreaza pentru a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric