Schneider Electric si IBM colaboreaza pentru a dezvolta cladiri inteligente


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Schneider Electric si IBM colaboreaza pentru a dezvolta cladiri inteligente


IBM si Schneider Electric, ajuta organizatiile sa-si reduca pana la 30% costurile operatiunilor ce folosesc energie electrica si sa transforme obiectivele responsabilitatii fata de mediu in practici active de management energetic.

Schneider_Electric

In prezent cladirile din intreaga lume consuma 42% din totalul energiei electrice si se estimeaza ca pana in anul 2025 acestea o sa devina cea mai mare sursa de emisii de gaz de pe planeta.

“Consumul energetic reprezinta cel mai mare cost al unei cladiri, cost ce poate fi controlat, iar companiile ar trebui sa prezinte mai mult interes fata de aceste solutii.”, declara Chris Davis, vicepresedinte Global Strategic Alliances, Schneider Electric Buildings Business. “Prin intermediul parteneriatului nostru cu IBM, putem ajuta mai multe companii sa analizeze cladirile cu scopul de a fi mai eficiente din punct de vedere energetic si de a reduce costurile.”

Parteneriatul dintre Schneider Electric si IBM are in vedere construirea unor centre de date eficiente energetic prin monitorizarea permanenta si reducerea consumului de energie cu scopul de a diminua costurile aferente. Sustinerea eficientei energetice se realizeaza prin programe proactive de intretinere ce au drept urmare reducerea incidentelor datorate deteriorarii echipamentelor. Programele sunt disponibile atat pentru scoli, universitati, spitale, cat si pentru hoteluri sau sediile administratiilor financiare.

Noile solutii oferite de Schneider Electric si IBM furnizeaza beneficii concrete din perspectiva conectarii la reteaua inteligenta de electricitate. Folosind tehnologiile propuse de cele doua companii pentru eficienta energetica, Universitatea Bryant din Smithfield, SUA, a observat o reducere de 15% a consumului de energie electrica din centrul de date, asteptandu-se la  economii similare pentru intregul campus - 50 de cladiri pe o suprafata de 173 ha (1,73 km2).

Inceputa ca o initiativa de IT cu scopul de a crea un centru de date eficient energetic, actiunea s-a extins catre o colaborare intre divizia IT si cea de administrare a universitatii. Astfel universitatea a obtinut o perspectiva mai ampla asupra consumului de energie din campus, precum si capacitatea de a controla amprenta de carbon.
“Posibilitatea de a privi atat din perspectiva IT, cat si administrativa ne ajuta sa luam decizii la nivel operational, tactic si strategic.”, spune Art Gloster, vicepresedinte si CIO al Universitatii Bryant. “Maturitatea retelei electrice din campus si managementul energetic oferit de Schneider Electric si IBM permit echipelor noastre sa lucreze impreuna pentru a monitoriza consumul de energie si a reduce costurile operationale”.

Solutiile de management oferite de Schneider Electric, inclusiv Andover Continuum, ajuta la monitorizarea si controlul sistemelor din cladire - incalzire, ventilatie, aer conditionat, umiditate, iluminat, controlul accesului, securitate video si fizica - asigurand o reducere a consumului total de energie de pana la 30%. Combinate cu solutiile oferite de IBM, precum IBM Green Sigma analytics ™, IBM Tivoli Monitoring for Energy Management, IBM Business Services Manager si IBM Maximo Asset Management for Energy Optimization, organizatiile beneficiaza de date “inteligente” si pot lua decizii bazate pe statistici in privinta consumului energetic. Parteneriatul va oferi urmatoarele solutii de management al cladirii:
• Managementul energiei: Solutiile si serviciile de management inteligent al cladirilor asigura imbunatatiri continue si dau posibilitatea companiilor sa foloseasca o energie sigura, eficienta, productiva si verde. Atunci cand acestea sunt combinate cu software-ul analitic IBM, proprietarii cladirilor, operatorii si chiriasii vor avea acces la informatii astfel incat sa reduca in mod continuu si in timp-real consumul si pierderile de energie.
• Sisteme de management al cladirilor: Solutiile Schneider Electric combinate cu managementul IBM Maximo permit managerilor administrativi sa colecteze o cantitate mare de date si sa o impartaseasca factorilor de decizie pentru a lua hotarari ale caror economii pot fi masurate. Prin prelucrarea informatiilor venite de la sisteme de incalzire, ventilare, aer conditionat, iluminare, distributie electrica securizata si IT, organizatiile vor obtine economii reale.
• Sisteme de integrare si eficienta destinate companiilor: Folosind sistemele Schneider Electric pentru managementul inteligent al cladirilor si software-ul IBM, companiile vor reduce consumul de energie si implicit costurile operationale, ce pot fi redistribuite catre alte nevoi ale companiei, in acelasi timp oferind vizibilitate sistemelor pentru a dezvolta „cladiri inteligente”.

“Exista o convergenta tot mai mare intre zona IT si cea administrativa”, a declarat David Bartlett, vicepresedinte al diviziei Industry Solutions, IBM Software Group. “Prin acest parteneriat, putem aduce expertiza noastra in tehnologia informationala dincolo de centrele de date chiar in managementul administrativ al cladirilor.”

Sursa: Schneider Electric

Comenteaza aici

 
21/10/2010 - Acest articol a fost citit de 2804 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 71 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Schneider Electric"
Stirile anterioare
APC by Schneider Electric obtine un premiu...
APC by Schneider Electric infiinteaza o noua...
Schneider Electric anunta rezultate financiare...
APC sprijina conceptul Smart+Connected Life...
Schneider Electric este sponsor strategic al...
Stirile urmatoare
Schneider Electric creeaza oportunitati de...
Schneider construieste o ferma solara
Statii de incarcare universale pentru masini...
Deveniti campion in eficienta energetica cu...
Schneider Electric Romania sustine programul de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric