Schneider construieste o ferma solara


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Schneider construieste o ferma solara


Grupul francez Schneider Electric, care furnizeaza echipamente si servicii in managementul energiei, se pregateste de primul proiect major pe piata locala: o ferma solara.

Schneider_Electric

Investitia va fi de ordinul zecilor de milioane de euro, iar Schneider Electric Romania, subsidiara locala, va gestiona constructia, punerea in functie si administrarea ulterioara a proiectului, scrie Ziarul Financiar.

“Nu vom contribui financiar, ci vom pune la dispozitie expertiza si utilajele de care dispunem. Suntem in discutii cu mai multi investitori interesati de acest proiect si speram ca la sfarsitul anului viitor vom vedea prima <<ferma solara>> din Romania, realizata cu ajutorul nostru”, spune David Nicholl, country president la Schneider Romania.

El nu a oferit informatii concrete despre investitie, dar a mentionat ca astfel de proiecte produc, de regula, intre 10 si 100 de MW. In medie, investitia intr-o unitate care produce anual 1 MW  se ridica la cinci milioane de euro.

Recent, grupul a anuntat ca a fost selectat sa construiasca in Italia un proiect energetic similar celui pe care doreste sa-l faca in Romania. La finalizare, centrala energetica din regiunea Puglia, va avea o putere de 43 de MW, suficienta pentru alimentarea cu energie a  unui oras cu 40.000 de locuitori, scrie Ziarul Financiar.

Dezvaluirea sefului Schneider Electric Romania suprinde, in conditiile in care, la sfarsitul lunii iulie anunta ca nu are in derulare niciun proiect de producere a energiei solare in Romania.

Mai mult, strategia pe care a adoptat-o pana acum grupul nu a presupus demararea de investitii greenfield, indiferent daca a fost vorba de proiecte de producere a energiei solare sau de echipamente si sisteme energetice, ci doar achizitii.

“Schneider Electric are o strategie de extindere prin intermediul achizitiilor, nu prin constructii de la zero. In prezent, grupul este format din peste 180 de companii, care au fost preluate de-a lungul timpului si integrate in grup, din punct de vedere operational”, subliniaza Nicholl.

Executivul afirma ca Schneider Electric si-ar fi dorit sa faca achizitii si pe piata romaneasca, doar ca oportunitatile de preluare nu au coincis cu asteptarile grupului.

“In toate tarile din Europa Centrala si de Est am cautat sa achizionam unul din primii doi jucatori de pe piata. Am vrut sa facem acest lucru si in Romania, dar nu am gasit o companie care sa corespunda interesului nostru. Am cautam o companie specializata in inginerie, pe modelul design & build”, precizeaza David Nicholl.

Schneider Electric Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 39 de milioane de euro anul trecut, in scadere cu 27,1% fata de rezultatul din 2008. De asemenea, compania a incheiat 2009 cu o pierdere de circa 820.000 de euro, de peste patru ori mai mare decat in 2008.

Sursa: Wall-street

Comenteaza aici

 
03/11/2010 - Acest articol a fost citit de 3092 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 50 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Schneider Electric"
Stirile anterioare
Schneider Electric creeaza oportunitati de...
Schneider Electric si IBM colaboreaza pentru a...
APC by Schneider Electric obtine un premiu...
APC by Schneider Electric infiinteaza o noua...
Schneider Electric anunta rezultate financiare...
Stirile urmatoare
Statii de incarcare universale pentru masini...
Deveniti campion in eficienta energetica cu...
Schneider Electric Romania sustine programul de...
Saulo Spaolanse este noul Country President...
Schneider Electric a achizitionat doua companii...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric