Schneider Electric anunta rezultate financiare pozitive la jumatate a anului 2010


ghidelectric.ro
Marti, 6 Iunie 2023
Ne gasiti si pe:            

Schneider Electric anunta rezultate financiare pozitive la jumatate a anului 2010


Crestere de 10,5% a vanzarilor pe primul semestrul din 2010 pe fondul cererii provenite din sectorul industrial, IT si economiile in dezvoltare; Crestere puternica a EBITA cu 3,6 puncte procentuale, ajungand la 15,2%.

Schneider Electric

Dublarea profitului net, ce atinge valoarea de 735 milioane euro
Se mentine tendinta ascendenta in toate diviziile: Industrie (+27,1%), IT (+10%), Power (+5,8%)

Jean-Pascal Tricoire, Presedinte si CEO Schneider Electric, declara: „Compania noastra a castigat teren in ultimele luni. Am beneficiat de expunerea noastra diversificata pe pietele finale, piata industriala si centrele de date fiind primele ce si-au revenit. A continuat tendinta robusta a pietelor emergente, in special in sectoarele eficientei energetice si energiei regenerabile. Am inregistrat si o puternica imbunatatire a profitabilitatii. Structura costurilor a continuat sa se amelioreze ca urmare a punerii in aplicare a programului nostru „ONE”. Avand in vedere eficienta operationala si de productivitate deja dobandita, suntem in masura sa atingem in 2011 obiectivul de reducere a costurilor in 3 ani cu 1,6 miliarde euro.

In paralel, am reinceput investitiile pentru dezvoltare in economiile emergente. Drept urmare, crestem tinta pe pentru anul in curs si asteptam o crestere organica a vanzarilor in cea de-a doua jumatate a anului similara cu cea din prima jumatate si o marja EBITA in jur de 15,5% inainte de restructurarea costurilor si de impactul consolidarii cu Areva Distribution. Integrarea Areva Distribution, o schimbare clara de strategie pentru oferta noastra de medie tensiune, este foarte avansata si va fi un obiectiv puternic pentru a doua jumatate a anului.”

Energia (56% din vanzarile totale ale Grupului) - a revenit pe crestere in trimestrul II cu o crestere a vanzarilor de 5,8%. Distributia de medie tensiune s-a stabilizat, chiar si pe fondul continuarii scaderii in domeniul pietei
constructiilor si cheltuielilor scazute cu utilitatile. Solutiile si serviciile au inregistrat cresteri substantiale datorita ascensiunii solide ale proiectelor in regiunea Asia-Pacific si a implementarii cu succes a solutiilor de energie
regenerabila
in Europa. Cresterea in domeniul distributiei electrice de joasa tensiune s-a accelerat ca urmare a revenirii cererii industriale si a economiilor in dezvoltare, ce au compensat cererea slaba de pe pietele mature.
Industria (20% din vanzarile totale ale Grupului) – cresterea vanzarilor s-a accelerat in trim. II, cu 27,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca si in trimestrul precedent, compania a continuat sa beneficieze de pe urma
revenirii pietelor finale la nivel global si a investitiilor in infrastructura din economiile emergente.

IT (14% din vanzarile totale ale Grupului) - crestere a vanzarilor de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. UPS-urile de mici dimensiuni au continuat sa fie avantajate de cererea sutinuta in domeniul retelelor de business si lansarilor de noi produse. Tendinta pentru UPS-urile mari trifazate s-a accelerat in majoritatea regiunilor reflectand imbuntatirea cererii pentru centre de date. Europa de Est, in frunte cu Rusia, a inregistrat cea mai mare revenire in trim. II.

Cresterea pe regiuni pentru trimestrul II din 2010
Europa de Vest (32% din vanzarile Grupului) a inregistrat o crestere de 6% fata de trimestrul similar din 2009, in
timp ce vanzarile in economiile emergente au crescut cu 17% reprezentand 35% din vanzarile raportate. Vanzarile din zona Europei de Est dar si din America Latina (17% din Grup) au crescut cu 8%.

Sursa: Schneider Electric

Comenteaza aici

 
17/08/2010 - Acest articol a fost citit de 2047 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Schneider Electric"
Stirile anterioare
APC sprijina conceptul Smart+Connected Life...
Schneider Electric este sponsor strategic al...
Vanzarile produselor eficiente energetic s-au...
Noul cofret electric Mini Pragma Schneider...
Schneider Electric Romania, castigator la SEE...
Stirile urmatoare
APC by Schneider Electric infiinteaza o noua...
APC by Schneider Electric obtine un premiu...
Schneider Electric si IBM colaboreaza pentru a...
Schneider Electric creeaza oportunitati de...
Schneider construieste o ferma solara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric