Importul listelor - alternativa rapida la introducerea manuala a datelor


ghidelectric.ro
Marti, 27 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Importul listelor - alternativa rapida la introducerea manuala a datelor


Uitati de Copy-Paste! Exista metode mult mai rapide de preluare a datelor existente si de creare a schemelor electrice, hidraulice, pneumatice sau a diagramelor de proces fara a folosi tastatura!

eplan Foarte des - daca nu intotdeauna - se intampla ca, in momentul in care incepeti sa creati scheme electrice, sa aveti deja la dispozitie o multime de date de intrare, de multe ori sub forma unor liste. Continutul acestor date de intrare poate fi foarte variat: de la liste cu codurile de catalog ale aparatelor pe care doriti sa le utilizati, la descrierile si caracteristicile tehnice ale echipamentelor din instalatie, liste cu semnalele ce trebuie preluate sau transmise de automatele programabile, poate chiar numele exacte ale utilajelor sau a echipamentelor din tablourile electrice. Metoda clasica este de a realiza schemele generic, folosind numai functii de numerotare automata, iar apoi, preluarea acestor date din liste folosind functiile de tipul Copy/Paste. Totul este in regula... atata vreme cat este vorba de cateva texte. Problemele apar atunci cand acest lucru trebuie facut de cateva sute, poate mii de ori. In acest caz, este mult mai usor sa aveti deja toate aceste informatii la indemana si doar sa alegeti unde le folositi. Platforma EPLAN ofera diverse functii de import a datelor disponibile sub forma de liste. Unul dintre cele mai des intalnite cazuri este cel in care aveti la dispozitie o lista de aparate cu cantitatile necesare in proiectul respectiv, rezultate dintr-o faza anterioara de ofertare. Aceste liste pot fi preluate in EPLAN sub forma de liste de aparate ("Device list"). Pentru editarea, dar si pentru adaugarea de informatii noi de tipul: numele si caracteristicile utilajelor din instalatie, descrierile si tipul semnalelor PLC, functia de editare externa a proprietatilor ("Edit properties externally") permite preluarea si actualizarea listelor complete direct in proiectele EPLAN. In cazul automatelor programabile, se pot importa chiar configuratii hardware complete, salvate din softurile de programare, iar pe baza acestor date schemele pot fi generate automat. Functia de pre-planificare, nou aparuta in platforma EPLAN "Pre-planning Engineering", permite crearea de proprietati si configurarea acestora in asa fel incat toate datele mentionate mai sus sa fie preluate cu o singura comanda si sa fie apoi atribuite proprietatilor corespunzatoare ale simbolurilor pentru utilizarea in scheme. Indiferent de metoda de import aplicata, informatiile pot fi folosite in proiecte prin operatii de tipul drag&drop sau folosind comanda de atribuire "Assign" - mult mai rapide decat clasicul Copy/Paste. Pentru mai multe informatii legate de aceste metode de import si chiar pentru a va configura setari de import specifice companiei dumneavoastra, va invitam sa ne contactati! www.eplan.ro
 
24/02/2014 - Acest articol a fost citit de 2409 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 39 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile urmatoare
1984 - 2014: EPLAN sarbatoreste 30 de ani de...
EPLAN FieldSys - Calcularea automata a...
EPLAN ProPanel Professional - Reprezentarea 3D...
(Re)lansare: noul portal de date EPLAN
IEAS 2014: Lansarea versiunii EPLAN 2.4
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric