EPLAN ProPanel Professional - Reprezentarea 3D a tablourilor electrice


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

EPLAN ProPanel Professional - Reprezentarea 3D a tablourilor electrice


Vederile detaliate 3D ale tablourilor electrice incep sa fie o cerinta tot mai des intalnita pentru beneficiarii finali ai proiectelor electrice.EPLAN ProPanel Professional vine ca o continuare fireasca si ca o completare importanta a schemelor electrice

eplan Un proiect electric complet trebuie sa contina si o vedere mecanica a tabloului electric. De multe ori, sunt importante si se solicita nu numai o vedere generala din fata a acestuia, dar si vederi laterale sau vederi de sus, pentru a se evidentia mai bine dimensiunile echipamentelor electrice si spatiile libere ramase intre ele si pentru a se verifica lipsa coliziunilor intre aparatele plasate pe diverse suprafete. Aceste vederi plane ale tablourilor 3D sunt doar functia de baza oferita de EPLAN ProPanel Professional. Vederile detaliate ale tablourilor contin toate componentele fizice, incepand cu barele de distributie de energie, jgheaburile de conductoare si sinele de aparataj si, desigur, toate aparatele electrice folosite in scheme. Plasarea acestora se face foarte rapid, folosind comenzi si functii speciale pentru fiecare tip de componenta, iar pentru aparatele electrice, functia Drag&Drop din navigatorul specializat pentru 3D permite plasarea a mai multor aparate similare cu o singura miscare. In tot procesul de realizare virtuala a tabloului, optiunea de verificare a coliziunilor se asigura ca aparatele si componentele mecanice nu se vor suprapune, tinandu-se cont inclusiv de spatiile necesare pentru ventilatie, daca acestea sunt necesare. Odata ce modelul virtual 3D este complet, generarea paginilor cu vederile 2D, din orice perspectiva, inclusiv izometrica, se face in doar cateva secunde, avand in continuare toate functiile uzuale de genul: cotarea desenului, configurarea textelor afisate, generarea de legende si actualizarea automata a tuturor informatiilor atunci cand sunt modificari in modelul 3D.

Functionalitatile nu se opresc aici: pe baza pozitiei aparatelor electrice in tablou si a conexiunilor logice rezultate din schemele electrice, programul face automat calcularea rutelor optime de conductoare si a lungimilor individuale a firelor, chiar si optimizarea conexiunilor daca acestea nu sunt ideal definite pe scheme. Informatiile rezultate, ce includ sursa si destinatia fiecarui fir in parte, tipul si lungimea firelor, etichetele acestora, modul de prelucrare a capetelor conductoarelor si, eventual, gruparea lor in manunchiuri, pot fi exportate intr-o lista externa ce poate fi prelucrata ulterior pentru obtinerea manuala a conductoarelor fizice. Iar informatiile pot fi transferate direct catre masinile automate de taiat conductoare, care pot face foarte rapid pregatirea completa a firelor. Daca doriti sa faceti mult mai rapid pregatirea suprafetelor mecanice pentru fixarea componentelor (fixarea sinelor si aparatelor pe contrapanou, plasarea butoanelor si a panourilor operator pe usi), puteti genera automat fie fisiere PDF sau DXF ce contin pozitiile gaurilor de fixare a componentelor sau puteti exporta informatii direct catre masinile automate de taiere cu comanda numerica, ce vor face direct pregatirea acestor suprafete.

Modulul ProPanel Copper va permite sa adaugati in modelul virtual 3D si barele de cupru indoite pentru conectarea barelor principale de distributie cu intrerupatoarele de curenti mari, si sa generati ulterior vederile desfasurate ale barelor de cupru brute cu marcarea clara a pozitiilor si directiilor in care trebuie indoite aceste bare.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa ne contactati!

www.eplan.ro
 
30/07/2014 - Acest articol a fost citit de 2351 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
EPLAN FieldSys - Calcularea automata a...
1984 - 2014: EPLAN sarbatoreste 30 de ani de...
Importul listelor - alternativa rapida la...
Stirile urmatoare
(Re)lansare: noul portal de date EPLAN
IEAS 2014: Lansarea versiunii EPLAN 2.4
EPLAN Electric P8 - Implementarea rapida a...
EPLAN Experience: un nou program de conducere...
EPLAN Experience ľ Poarta dumneavoastra catre...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric