Priza inteligenta, proiectul a doi romani


ghidelectric.ro
Marti, 20 Februarie 2018
Ne gasiti si pe:            

Priza inteligenta, proiectul a doi romani


De cate ori nu ti s-a intamplat sa uiti in priza incarcatorul sau fierul de calcat si sa trebuiasca sa te intorci pentru a te asigura ca nu se produce un scurtcircuit?

priza inteligenta

Pentru aceasta problema, doi tineri cercetatori romani, printre care si Alexander Stoica-Marcu au gasit solutia: au dezvoltat o priza inteligenta care decupleaza automat de la sistemul de alimentare cu energie dispozitivele care sunt in standby.


20 de echipe de studenti din Europa, care au participat la o competitie de antreprenoriat din Bucuresti, au pus bazele unor tehnologii care ne fac viata mai usoara: aplicatii care gasesc singure un loc de parcare, o priza inteligenta cu consum redus de curent si panouri care produc energie cu ajutorul plantelor.


Doi dintre studentii romani, printre care Alexander Stoica-Marcu, au avut ideea unei prize inteligente, care reduce cu pana la 20% consumul dispozitivelor cuplate la electricitate: “din cauza dispozitivelor lasate in standby in priza, se irosesc, anual, peste 640 de miliarde de dolari”.


Fiind un proiect care a atras atentia firmelor de distributie a produselor electrice, acestia au semnat deja contracte de peste un milion de euro cu companii din Romania, urmand ca din septembrie, prizele inteligente create de romani sa fie disponibile in magazine, la pretul de 100 de lei per bucata.


Insa nu s-a lasat mai prejos nici un alt roman, Gabriel Rotaru, care a lansat un senzor ce “transmite, in timp real, date despre conditiile solului: pH, umiditate, temperatura si avem partea de drona cu care agricultorul poate sa vada din aer toate problemele”. Astfel, agricultorii romani au sansa de a dezvolta culturi mai bogate, achizitionand drona (de circa 3.500 de euro) si senzorii creati de Gabriel Rotaru, disponibili la 100 euro/bucata.


In topul inovatiilor anului 2016 se numara si creatia unor belgieni, care au dezvoltat o aplicatie pentru telefonul mobil, conectata la camerele video din oras, ce le arata soferilor unde gasesc un loc de parcare in apropiere. Conform Mathieu Delbroucq, necesitatea acestei aplicatii vine ca urmare a faptului ca “un sofer pierde cam 20 de minute pe zi cautand un loc de parcare intr-un oras mare. Inseamna un consum de carburant de 15 euro pe luna”.


Si doi danezi vin cu o idee unica - un scaun pentru persoanele cu dizabilitati care poate fi folosit in caz de urgenta, precum incedii si pana de electricitate: “doar il pui pe sina si merge cu 5 km pe ora in jos”, declara Lasse Switzer.

La competitia de antreprenoriat desfasurata zilele trecute la Bucuresti au participat peste 20 de echipe din 16 tari europene, care si-au prezentat inventiile in fata unui juriu format din oameni de afaceri interesati sa investeasca in inventiile tinerilor.


Desi premiile constau si in bani, principalul avantaj al acestei competitii a fost acela de a “oferi vizibilitate creatiilor lor”, declara Caroline Jenner, organizator.

 
11/07/2016 - Acest articol a fost citit de 1216 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 5 (data de 17 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
FOREN 2016 - despre eficienta energetica
Participa gratuit la seminarul "Termoviziune"...
IEAS 2015 - Smart event in a Smart City!
Conferinta NIDays 2014 - 15 octombrie 2014
Case inteligente, vehicule electrice si roboti...
Stirile urmatoare
Targ International de Energii Regenerabile si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYDe ce intelegerea activelor este cheia pentru deblocarea investitiilor in energie regenerabila

energie regenerabila
Castigatorii premiului "Best Renewable Energy Asset Managers 2017" au lansat un instrument digital exceptional destinat gestionarii resurselor regenerabile. Hanno Schoklitsch, CEO-ul companiei Kaiserwetter, a vorbit despre cum instrumentul lor incadreaza

De la inginerii care proiecteaza ferme eoliene pana la mecanicii care instaleaza panouri solare, exista putini oameni care lucreaza in industria energiei regenerabile si se indoiesc de importanta energiei curate. Dar cum ramane cu cei care o finanteaza? In timp ce investitorii pot accepta stiinta schimbarilor climatice, problema cu privire la modul in care pot fi obtinuti bani din surse regenerabile poate fi putin mai greu de solutionat. "Daca vom lupta impotriva schimbarilor climatice, avem nevoie de o multime de capital", spune Hanno Schoklitsch, CEO al companiei Kaiserwetter. "Aceasta inseamna ca una dintre cele mai mari sarcini este aceea de a convinge companii sa investeasca in energii regenerabile la scara globala".  In prezent, Schoklitsch afirma  ca industria sufera de un deficit de informatii, ceea ce inseamna ca datele tehnice si... Citeste articolul

Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric:
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric