Intrebari si probleme uzuale intalnite de utilizatorii EPLAN


ghidelectric.ro
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Ne gasiti si pe:            

Intrebari si probleme uzuale intalnite de utilizatorii EPLAN


Incerc sa copiez un simbol dar cand apas pe Ctrl+V imi apare un cerc pe care l-am copiat acum 3 zile. Oare care e problema? - Aceasta este una din multele intrebari frecvente primite pe canalele de suport EPLAN.

platforma eplan

Raspunsul este, de cele mai multe ori, unul foarte simplu: “Va rog sa dezactivati Design mode din meniul Options!” Iata, in continuare, alte cateva exemple…

Programul EPLAN Electric P8 are ca functie de baza crearea schemelor electrice si, desigur, suporta functii de tipul Copy/Paste. Modul natural in care se face aceasta operatie nu presupune alegerea unui punct de referinta pentru copiere, asa cum se face uzual in aplicatiile CAD/mecanice. Cu toate acestea, EPLAN-ul permite activarea unui asftel de mod de lucru, utilizand meniul Options – Design mode, pentru situatiile in care utilizatorii trebuie sa faca desene mecanice. Recomandarea noastra este ca la revenirea pe paginile schematice, acest mod de lucru sa se dezactiveze pentru a simplifica operatia de copiere a schemelor. In aceeasi categorie este si optiunea Object snap din acelasi meniu. “Regula” este simpla: cand sunteti pe pagini schematice, asigurati-va ca cele doua optiuni sunt inactive.


eplan info


O situatie care poate sa apara chiar de la inceputul utilizarii EPLAN-ului este lipsa unor optiuni din meniurile principale. Acest lucru se poate intampla daca la prima pornire a EPLAN-ului ati ales in fereastra “Scope of menu” optiunile “Beginner” sau “Advanced”. Acestea sunt, intr-adevar, destinate utilizatorilor mai putin experimentati dar acest lucru se face prin dezactivarea unor functii precum si a meniurilor corespunzatoare. De multe ori acest lucru nu este deloc productiv si de aceea va recomandam sa porniti programul folosind optiunea “Expert”. Daca nu va apare fereastra de selectie la pornirea programului, o puteti reactiva folosind optiunea “Reactivate suppressed messages” din meniul principal Options – Settings.


platforma eplan 1


La editarea proprietatilor simbolurilor, este uneori util sa se modifice proprietatile intregului aparat, adica a tuturor simbolurilor care au acelasi nume; cel mai bun exemplu este modificarea numelui unui contactor, atat pentru bobina cat si pentru contacte, intr-un singur pas. Daca activati meniul Options – Properties global, de fiecare data cand deschideti cu dublu-click proprietatile unui simbol veti edita, de fapt, proprietatile intregului aparat. Acest comportament nu este atat de util precum pare; de exemplu, poate crea probleme la editarea numelor punctelor de intrerupere.  De aceea, noi va recomandam sa nu activati aceasta optiune. Daca doriti, totusi, sa editati proprietatile globale ale unui aparat, puteti oricand sa deschideti aceasta fereastra din meniul contextual (click-dreapta).

Din cauza functiei de autoconectare a simbolurilor, in crearea paginilor schematice, este esential sa se lucreze cu grid-ul activat (noi va recomandam gridul C de 4 mm!). Puteti verifica daca acesta este activ in meniul Options – Snap to grid. Daca cumva ati plasat deja cateva simboluri in afara grid-ului si acestea nu se conecteaza, puteti sa le selectati si sa le aliniati pe grid folosind meniul Edit – Other – Allign on grid. Desigur ca aveti si butoane corespunzatoare acestor doua comenzi in bara de butoane implicita a EPLAN-ului.

 

platforma eplan


O situatie foarte frecvent intalnita de utilizatorii EPLAN in ultima vreme este un mesaj de eroare la accesarea bazei de date Utilities – Parts – Management. Mesajul se datoreaza faptului ca EPLAN-ul nu poate deschide fisierele standard cu extensia MDB decat daca aveti instalat driverul gratuit de la Microsoft: Access Database Engine / Access Rutime (in functie de versiunea de Microsoft Office folosita). Puteti descarca si instala gratuit aceste drivere doar daca aveti instalata o versiune Microsoft Office pe 64 de biti. Daca versiunea dumneavoastra de Microsoft Office nu permite instalarea acestor componente, va sugeram sa folositi un server SQL. Toate detaliile necesare descarcarii versiunii gratuite, instalarii acesteia si configurarii EPLAN-uli sa foloseasca acest server SQL gasiti pe site-ul nostru dedicat:
www.eplan.info/quickstart.

Raspunsurile la toate aceste intrebari precum si multe alte solutii la probleme uzuale, le puteti gasi si accesand sistemul nostru dedicat pentru suport: EPLAN Solution Center.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

www.eplan.ro

 
14/06/2017 - Acest articol a fost citit de 369 ori Recomanda
 
 Nicio nota acordata.
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
Sfaturi utile si trucuri in utilizarea...
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
EPLAN PrePlanning – Solutia completa pentru...
Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu...
Eplan: Sub stindardul `inginerie eficienta`
Stirile urmatoare
Interfete intre EPLAN si alte programe software
EPLAN Cogineer - Automatizarea simpla a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYVrei sa iti cresti profitul? Iata ce trebui sa faci pentru a ajunge la publicul tinta

echipamente electrice portal
Anul 2016, un nou pas pentru tine, o noua provocare pentru business-ul tau: cu deciziile potrivite, anul 2016 poate fi anul tau de SUCCES rasunator. Ghidelectric.ro iti este alaturi!

Daca in 2016 ti-ai propus sa iti cresti afacerea online, noi te putem ajuta sa ajungi la publicul tinta! Ghidelectric.ro este un portal ce ofera informatii cuprinzatoare despre industria din Romania si nu numai. Ghidelectric.ro este un portal de specialitate, care se adreseaza specialistilor din industrie, furnizori si consumatori deopotriva.


Portalul Ghidelectric.ro se afla in prima pagina de Google, cu peste 500 de expresii relevante pentru industria echipamentelor electrice si automatizarilor.


Categorii Industria de Azi:

Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric:
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric