Sfaturi utile si trucuri in utilizarea platformei EPLAN


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sfaturi utile si trucuri in utilizarea platformei EPLAN


In afara de comenzile uzuale de inserare de simboluri, generare de rapoarte sau exportul datelor de proiect in XLS sau PDF, platforma EPLAN ofera multe functii rapide, dar mai putin cunoscute, de procesare a datelor, care usureaza munca utilizatorului.

platforma eplan

In afara de comenzile uzuale de inserare de simboluri, generare de rapoarte sau exportul datelor de proiect in XLS sau PDF, platforma EPLAN ofera multe functii rapide, dar mai putin cunoscute, de procesare a datelor, care usureaza munca utilizatorului si scurteaza dramatic timpul de realizare al proiectelor. Iata, in continuare, cateva din aceste functii.

La inserarea simbolurilor pe paginile schematice, o mare parte din proprietati sunt completate automat de EPLAN (numele simbolului, bornele aparatului), iar alte informatii sunt preluate din alte surse (caracteristica tehnica din baza de date, functia aparatului din textele grafice de pe pagina!). Dar, se intampla foarte des sa fie nevoie de modificari ulterioare ale acestor proprietati; alternativa rapida la metoda clasica de deschidere a ferestrei cu proprietatile simbolului este utilizarea tastei F2 dupa indreptarea cursorului mouse-ului spre proprietatea ce trebuie modificata. Veti obtine un camp temporar de editare directa si rapida a proprietatii. Nu e nici o problema daca nu ati ajuns exact la proprietatea dorita, folositi tasta Tab pentru navigarea intre proprietatile aceluiasi simbol.Daca trebuie editate informatiile mai multor simboluri, aveti la dispozitie doua metode, in functie de cum trebuie modificate acele informatii; desigur, totul porneste prin selectarea elementelor ce trebuie editate. In cazul in care vreti sa faceti aceeasi modificare pe toate simbolurile (de exemplu, sa schimbati tensiunea mai multor bobine din 24V In 230V), e suficient sa folositi meniul contextual (click-dreapta) si sa deschideti proprietatile comune ale acelor simboluri. Atentie! Nu modificati proprietatile ce au valoarea “<<...>>” decat daca doriti ca noua valoare sa fie transmisa tuturor simbolurilor! Daca proprietatea pe care vreti sa o modificati trebuie sa aiba valori diferite pentru simbolurile selectate, aveti posibilitatea de a deschide un tabel cu proprietatile acestor simboluri, direct in EPLAN, care va permite sa completati independent valorile dorite: din meniul contextual, folositi optiunea Edit in table sau comanda rapida de tastatura Ctrl+Q. In cazul in care doriti sa faceti o editare si mai avansata, de exemplu, sa folositi formule pentru a combina diverse informatii si a le transfera pe simboluri, puteti folosi functia Edit properties externally din meniul Utilities.

Navigatoarele EPLAN ofera o perspectiva clara asupra componentelor din proiecte dar, pe masura ce creste numarul paginilor din proiect, informatiile din navigatoare pot deveni dificil de identificat. In aceste cazuri, un ajutor semnificativ va ofera posibilitatea de a defini filtre in navigatoare: fie ca vreti sa identificati doar contactele normal-deschise ale disjunctoarelor in navigatorul de aparate sau vreti sa afisati doar anumite coduri de catalog neplasate inca in desenul de tablou sau vreti sa vedeti ce intrari digitale aveti disponibile in navigatorul PLC, filtrele din navigatoare va afiseaza exact datele de care aveti nevoie.Block Properties este una din cele mai puternice functii speciale oferite de platforma EPLAN pentru ca permit preluarea si afisarea de informatii din diverse componente adiacente simbolurilor. Fie ca vreti sa afisati automat codul de catalog folosit pentru fiecare simbol dintr-un proiect, sau ca vreti sa afisati automat la o bobina a unui contactor adresa intrarii digitale pe care este conectat contactul auxiliar de supraveghere al acelui contactor, proprietatile block va permit sa faceti rapid astfel de transfer de informatii, fie la nivel de simbol, fie la nivel de proiect.Pentru mai multe detalii legate de aceste functii si de multe altele, va invitam la cursurile de utilizatori avansati sau va stam la dispozitie pentru programarea unei sesiuni de consultanta!

www.eplan.ro

 
08/01/2017 - Acest articol a fost citit de 3228 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 52 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
EPLAN PrePlanning – Solutia completa pentru...
Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu...
Eplan: Sub stindardul `inginerie eficienta`
Primul targ virtual - un succes total
Stirile urmatoare
Intrebari si probleme uzuale intalnite de...
Interfete intre EPLAN si alte programe software
EPLAN Cogineer - Automatizarea simpla a...
EPLAN Syngineer - Inginerie mecatronica prin...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric