Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu EPLAN ProPanel Professional


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu EPLAN ProPanel Professional


Cea mai recenta versiune a EPLAN ProPanel Professional va ofera puternice functii avansate precum generarea automata a vederilor 2D, calcul termic integrat si chiar urmarirea pas cu pas a fabricatiei.

EPLAN ProPanel Professional

Pe langa functiile clasice de reprezentare 3D a tablourilor electrice sau pneumatice si a aparatelor ce se plaseaza in ele, rutarea conexiunilor si generarea sabloanelor de gaurire, versiunea cea mai recenta a EPLAN ProPanel Professional va ofera puternice functii avansate precum generarea automata a vederilor 2D, calcul termic integrat si chiar urmarirea pas cu pas a fabricatiei.

Procesul clasic de modelare 3D a tablourilor electrice presupune crearea schemelor, completarea lor cu coduri de catalog si apoi crearea modelului 3D si rutarea firelor pe baza acestor informatii. Pentru situatiile in care fabricatia trebuie realizata in baza unui proiect extern, EPLAN ofera posibilitatea importarii listelor de aparate si a listelor de conexiuni din orice sursa externa, in format text sau xls. Pe baza listelor de aparate si a informatiilor corespondente din bazele de date, se poate face ulterior amplasarea aparatelor in tablouri, iar pe baza listelor de conexiuni punct-la-punct EPLAN ProPanel poate face determinarea traseelor optime de rutare ale firelor. Toate functiile suplimentare de generare a desenelor pentru gaurirea suprafetelor, exportul listei de fire rutate, verificarea coliziunilor si multe altele, functioneaza la fel ca intr-un proiect complet.

Calculul caldurii totale disipate intr-un tablou este o informatie de intrare esentiala in calculele de ventilatie si climatizare. EPLAN ProPanel va ajuta sa obtineti rapid aceasta informatie tinand cont nu numai de caldura disipata de aparatajul electric, dar si de barele de distributie, pe baza informatiilor stocate in bazele de date. Tinand cont si de informatii relevante precum coeficient de simultaneitate, curenti nominali sau pozitionarea tablourilor, calculul se face, practic, cu un singur click.

Tot atat de simpla este si generarea vederilor 2D pe baza modelului 3D; fie ca este vorba de vederi din fata sau laterale, vederi ale usilor, contrapanourilor sau placilor de presetupe, generarea lor se face pe baza unor sabloane predefinite prin lansarea unei comenzi unice. Vederile care au nevoie, pot include, tot automat, si cotarea diverselor repere.

Se discuta tot mai mult despre colaborarea interdisciplinara care sta la baza unei inginerii eficiente, nu doar in domeniul electric sau in cel al automatizarilor; de aceea, EPLAN ofera clientilor posibilitatea schimbului de informatii cu disciplinele mecanice folosind Design Space Exchange. Aceasta este o functie ce permite preluarea de informatii mecanice complexe, ce include atat detaliile 3D, cat si descrierile in format text, completarea modelului mecanic cu componentele electrice sau pneumatice si transmiterea informatiilor completate inapoi spre sistemul mecanic, fara nici un fel de pierdere.


In viitorul apropiat, EPLAN-ul va oferi si o functie specializata pentru urmarirea executiei tablourilor electrice. Aplicatia Smart Wiring ofera instructiuni pas cu pas pentru atelierul de productie, pe baza datelor din proiecte. Indiferent ca este vorba despre descrierea sursei/destinatiei, prelucrarea capetelor terminale, sectiunile, culorile, lungimile firelor sau traseul exact al cablurilor, software-ul ofera o imagine vizuala si informatiile privind cablarea si datele de proiectare necesare pentru montarea ansamblului in dulapul de control.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa ne contactati!

www.eplan.ro

 
31/05/2016 - Acest articol a fost citit de 2882 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 5 (data de 40 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
Eplan: Sub stindardul `inginerie eficienta`
Primul targ virtual - un succes total
Gestionarea utilizatorilor in platforma EPLAN
EPLAN Harness proD ľ Ingineria eficienta a...
EPLAN Experience ľ Poarta dumneavoastra catre...
Stirile urmatoare
EPLAN PrePlanning ľ Solutia completa pentru...
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
Sfaturi utile si trucuri in utilizarea...
Intrebari si probleme uzuale intalnite de...
Interfete intre EPLAN si alte programe software
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric