Gestionarea utilizatorilor in platforma EPLAN


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Gestionarea utilizatorilor in platforma EPLAN


Mediile de lucru in domeniul ingineriei devin din ce in ce mai complexe, fiind implicate persoane din mai multe domenii de activitate (ingineri de proces, mecanici, electrici, automatisti) dar avand si diverse nivele de cunostinte si compentente.

Multiuser Management

Un mare avantaj al platformei EPLAN este faptul ca toate aceste persoane pot sa lucreze in acelasi mediu si pe aceleasi baze de date. De aceea este foarte importanta gestionarea drepturilor pe care le are fiecare utilizator in accesarea acestor date, dar si zonele din proiecte care le sunt alocate. Pentru a acoperi aceste nevoi specifice, EPLAN ofera doua functii importante: User rights management si Multiuser management.

 

Modulul de gestionare a drepturilor de utilizatori functioneaza similar cu cel din MS Windows; acesta permite definirea de grupuri de utilizatori cu diverse atributii si drepturi corespunzatoare, incepand cu Administratorii de sistem cu drepturi complete, Editorii de scheme care au posibilitatea sa creeze si sa modifice schemele electrice, pneumatice sau diagramele de proces, Editorii de master data care au sarcina de a intretine bazele de date, cartusele si formele. In plus fata de aceste grupuri standard, fiecare companie are posibilitatea sa isi defineasca propriile categorii de utilizatori, in functie de necesitati. Pentru fiecare grup, se poate defini detaliat la nivel de optiune din meniu ce functii pot accesa utilizatorii de acel tip.In continuare, fiecarui utilizator al sistemului i se asociaza una sau mai multe categorii de  utilizatori, acest lucru ajustand meniurile si barele de butoane ale sistemului pentru a permite utilizatorului sa faca doar operatiile ce au fost activate pentru acel grup de utilizatori. Identificarea utilizatorilor la pornirea aplicatiei se poate face fie printr-o fereastra suplimentara de Login cu nume de utilizator si parola sau se poate folosi utilizatorul din MS Windows.


In editarea proiectelor mari, de sute de pagini schematice, este foarte utila delimitarea zonelor schematice din proiect si alocarea lor anumitor utilizatori pentru a evita editarea aceluiasi set de date simultan. In aceste situatii va poate ajuta modulul de gestionare a proiectelor multi-utilizator care permite definirea de sectiuni de lucru pe baza filtrarii paginilor dupa diverse criterii cum ar fi tipul de pagina (in cazul in care se doreste definirea sectiunilor de lucru pe discipline – electrica, mecanica, proces) sau chiar dupa numele structurilor (tablourilor), in cazul in care toate schemele din proiect sunt electrice. La deschiderea proiectului, fiecare utilizator are posibilitatea sa isi aleaga sectiunea pe care va lucra, limitand astfel zona din proiect la care va avea acces.


Aceste doua module au fost dezvoltate semnificativ in ultimele versiuni, noutati aducand si versiunea EPLAN 2.5 ce urmeaza a fi lansata oficial in cadrul targului international de automatizari IEAS 2015 care va avea loc la Palatul Parlamentului in perioada 8-11 Septembrie 2015. 
     www.eplan.ro

 
01/09/2015 - Acest articol a fost citit de 2075 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
EPLAN Harness proD ľ Ingineria eficienta a...
EPLAN Experience ľ Poarta dumneavoastra catre...
EPLAN Experience: un nou program de conducere...
EPLAN Electric P8 - Implementarea rapida a...
IEAS 2014: Lansarea versiunii EPLAN 2.4
Stirile urmatoare
Primul targ virtual - un succes total
Eplan: Sub stindardul `inginerie eficienta`
Modelarea virtuala detaliata a tablourilor cu...
EPLAN PrePlanning ľ Solutia completa pentru...
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric