Romania nu este dispusa sa investeasca inca, in energie


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania nu este dispusa sa investeasca inca, in energie


Obiectivele Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii pentru captarea energiei provenita din surse fotovoltaice sunt inacceptabile

Expozitie electrice Domnul Nicolae Olariu, presedintele Asociatiei Patronale Surse Noi de Energie SunE, a declarat astazi in cadrul conferintei de presa ce precede Expozitia Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari (IEAS 2008) ca obiectivele Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii pentru captarea energiei provenita din surse fotovoltaice sunt inacceptabile.

In perioada 2003-2010, Romania isi propune istalarea de panouri fotovoltaice care sa totalizeze o capacitate de 1,5 MW, cu un efort investitional de 7,5 milioane euro. In perioada 2011-2015 obiectivele tarii noastre in ceea ce priveste instalarea de noi capacitati fotovoltaice sunt 9,5 MW capacitate instalata si eforturi investitionale de 48 milioane euro.

In opinia presedintelui SunE aceste obiective sunt inacceptabile, tinand cont de faptul ca energia solara este, cel putin teoretic, una dintre sursele inepuizabile de energie. Olariu a mai aratat ca tinta tarii noastre ar trebui sa fie producerea de energie electrica in centrale fotovoltaice si chiar in mod individual, care sa fie racordate la reteaua nationala.

Se va recurge, foarte probabil la aceasta alternativa pe termen mediu si lung, la nivel global. Pana in 2100 se crede ca 32% din totalul de energie produsa la nivel mondial va proveni din surse fotovoltaice. In prezent, la nivelul Uniunii Europene, ponderea energiei fotovoltaice din totalul energiei regenerabile produse este de doar 3%, a explicat domnul Olariu.

Expertul a fost invitat special la conferinta cu tema "Civilizatia in criza- Sursele noi si regenerabile de energie- o solutie de salvare".

Aceasta a constituit prefata dezbaterilor care vor avea loc saptamana viitoare, in perioada 2-5 septembrie in cadrul Expozitiei Internationale de Echipamente Electrice si Automatizari IEAS, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Cea de-a patra editie a IEAS este organizata de DK Expo si se va bucura de participarea a peste 100 de companii si a peste 6.000 de specialisti si oameni de afaceri din domeniu.

Accesul vizitatorilor la IEAS 2008 este gratuit.
 
28/08/2008 - Acest articol a fost citit de 3230 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 59 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Electric Lighting International Exhibition
Expozitia IEAS 2008
Matsushita Electric Industrial
Fonduri pentru proiectele energetice
Masa rotunda IRE pe 22 Iulie
Stirile urmatoare
Forumul pentru Energie Durabila al UE, in...
Sindicalistii de la Hidrosind ameninta si ei cu...
Targ de energie regenerabila, eficienta energetica
Acord romano-suedez de cooperare in domeniile...
Se inchid fabrici de cabluri electrice
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric