Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile


Germania propune infiintarea unei Agentii Internationale pentru Energii Regenerabile

Uniunea Europeana ar putea avea o Agentie Internationala pentru Energii Regenerabile (International Renewable Energy Agency – IRENA).

Propunerea apartine Germaniei care a organizat deja la Berlin o conferinta, la Ministerul Federal al Afacerilor Externe, la care au participat 170 de invitati din 60 de tari. In perioada 26 – 27 ianuarie 2009, Guvernul federal intentioneaza sa invite toate statele interesate la conferinta de infiintare a IRENA la Bonn.

Una dintre cele mai importante sarcini ale IRENA va consta in acordarea consultantei pentru membrii s?i in domeniul promovarii energiilor regenerabile. Desi peste 60 de state din toata lumea si-au propus o serie de obiective ambitioase privind sporirea ponderii energiilor regenerabile la consumul lor national de energie, acest lucru a fost realizat pana acum doar in putine tari. A devenit evident faptul ca majoritatea tarilor necesita o consultanta specifica privind punerea in practica a obiectivelor lor energetice.

Multe organizatii si retele – precum AIE, PNUD, PNUM, ONUDI, REN21 si REEEP – activeaza in plan local, national si international in favoarea propagarii si extinderii energiilor regenerabile, dar lipseste o coordonare a acestor initiative. Cat priveste structura sa, se doreste pentru IRENA o reprezentare si a statelor mari si a celor mici, a tarilor industrializate si a celor in curs de dezvoltare, in mod egal.

Este prevazut ca IRENA sa devina o organizatie guvernamentala internationala care sa coopereze strans cu retelele si organizatiile existente. Toate statele membre ale ONU sunt invitate sa adere la IRENA. Statutul si programul de lucru vor fi constituite astfel, incat IRENA sa devina o agentie eficienta si competitiva care sa-si poata incepe activitatea in cel mai scurt timp.

Organizatia urmeaza sa fie constituita dintr-o adunare generala, un consiliu de administratie si un secretariat. IRENA se va finanta in principal din cotizatii de membri. Cuantumul cotizatiilor obligatorii se calculeaza dupa un algoritm care reflecta in mod corect capacitatea de plata a fiecarui membru. Mai multe state si-au manifestat deja interesul de a gazdui sediul agentiei.

Decizia asupra stabilirii sediului va fi luata in urma unui proces deschis si transparent de selectie a candidaturilor depuse.

Infiintarea unei Agentii Internationale pentru Energii Regenerabile a fost propusa pentru prima data in anul 1981 in cadrul unei conferinte a Organizatiei Natiunilor Unite la Nairobi, fiind reluata in momentul de fata.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
23/10/2008 - Acest articol a fost citit de 2773 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 74 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Subventii pentru energie regenerabila
Deseuri electrice Timisoara
Proiecte eoliene intre 50 si 100 MW finantate...
Energie termica si electrica din biogaz
Colectare electrocasnice Bucuresti in septembrie
Stirile urmatoare
Constructiile verzi fac parte din...
Subventii pentru energie regenerabila din 2009
A fost o noua Mare Debarasare in 248 de localitati
S-a dat start Programului de inlocuire a...
Testari de racordare ale sistemelor bazate pe...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric