S-a dat start Programului de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energii regenerabile


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

S-a dat start Programului de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energii regenerabile


Operatorii economici, composesoratele, ocoalele silvice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile sau unitatile de invatamant pot, incepand de luni, sa depuna cereri de finantare pentru Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice

Operatorii economici, composesoratele, ocoalele silvice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile sau unitatile de invatamant pot, incepand de luni, sa depuna cereri de finantare pentru Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energiile regenerabile. Programul inregistreaza doua premiere. Prima se refera la faptul ca pana in 28 noiembrie, instalatorii care doresc sa participe in program pot depune la AFM documentele necesare in vederea validarii.
In aceeasi zi s-a dat startul inscrierii operatorilor economici, composesoratelor, ocoalelor silvice, unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor sau unitatilor de invatamant, care doresc sa devina beneficiari ai programului. In aceeasi perioada (3 – 28 noiembrie), acestia pot depune cererile la sediul AFM.
In cazul operatorilor economici, finantarea se acorda in procent de pana la 50 la suta, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru un sistem, cu exceptia proiectelor executate in regiunea Bucuresti – Ilfov, pentru care finantarea se face in procent de pana la 40 la suta, dar nu mai mult de 200.000 lei pentru un sistem.
In cazul unitatilor administrativ-teritoriale sau a institutiilor de invatamant, programul acorda o finantare de maxim 60 la suta, pana la 300.000 lei pentru un sistem.
Scopul Programului il reprezinta reducerea gradului de poluare cauzata prin arderea lemnului si a combustibililor fosili, precum si stimularea utilizarii sistemelor de incalzire nepoluante, care utilizeaza energii regenerabile.
Operatorii economici au la dispozitie 26 de zile pentru inscrierea in Program in vederea validarii acestora de catre Administratia Fondului pentru Mediu.
Conform procedurii, imediat dupa finalizarea perioadei de inscriere a operatorilor economici, AFM are la dispozitie 15 zile pentru analizarea tuturor dosarelor depuse si validarea instalatorilor pentru anul 2009. Dupa expirarea termenului alocat validarii, Administratia Fondului pentru Mediu trebuie ca in termen de 3 zile lucratoare sa faca publica lista operatorilor acceptati in Program. Asta inseamna ca in jurul datei de 20 decembrie, cetatenii vor putea alege instalatorul la care doresc sa-si depuna dosarul in vederea obtinerii notei de acceptare in Program. Cetatenii pot depune documentele, la un instalator validat, incepand cu data de 5 ianuarie 2009.

Sursa: PROMPT MEDIA 

 
04/11/2008 - Acest articol a fost citit de 3515 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 284 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
A fost o noua Mare Debarasare in 248 de localitati
Subventii pentru energie regenerabila din 2009
Constructiile verzi fac parte din...
Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile
Subventii pentru energie regenerabila
Stirile urmatoare
Testari de racordare ale sistemelor bazate pe...
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Marea debarasare in 24 judete
Program de eficienta energetica pentru 2009 - 2010
Suntem interesati de energia recuperabila din...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric