Suntem interesati de energia recuperabila din deseuri si resurse regenerabile


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Suntem interesati de energia recuperabila din deseuri si resurse regenerabile


Oficiali romani au vizitat Suedia saptamana trecuta pentru a afla mai multe despre energia care se poate produce din deseuri si surse regenerabile.

deseuri Evenimentul a fost o continuare a seminarului organizat in luna septembrie la Bucuresti de Consiliul Suedez pentru Comert in Bucuresti impreuna cu firma Usitall din Linkoping, Suedia. Consiliul Suedez pentru Comert si firma Usitall au alcatuit un program de trei zile  pentru oficialii romani care s-au aratat interesati in colaborarea cu companiile suedeze din sectorul energetic. Obiectivul acestei vizite a fost ca factorii de decizie din mai multe primarii, consilii locale si consilii judetene sa se familiarizeze cu oportunitatile care exista in acest important sector din domeniul energiei si sa dezvolte parteneriate viitoare cu Suedia si companii suedeze. “In contextul actual privind problemele de mediu, gasirea de surse ieftine, alternative de energie este o activitate globala importanta. Suedia este un lider mondial in recuperarea energiei si intentia noastra este de a pune in legatura partile romane interesate cu parteneri suedezi experimentati”, a declarat Jan Kettnaker, comisar la Consiliului de Comert Suedez. Firma Usitall, unul din liderii in domeniul energiei din deseuri, a semnat deja un memorandum de intelegere cu autoritatile locale din Tulcea pentru a incepe un studiu privind construirea unui incinerator de deseuri care ar asigura caldura si electricitatea necesare orasului. “Usitall continua sa exploreze piata romaneasca si acest seminar a fost o oportunitate perfecta de a intalni potentiali parteneri. Interesul autoritatilor din Romania este foarte ridicat si tehnologiile noastre vor reduce semnificativ atat facturile la energie pentru populatie cat si dependenta de combustibil din import”, a declarat directorul general al Usitall, Stellan Jacobsson. Suedia, o tara care importa deseuri pentru a-si asigura necesarul de energie, este lider european in folosirea de surse de energie regenerabila si in transformarea deseurilor in energie. Aproximativ 49% din deseuri sunt reciclate in Suedia, in timp ce 47% sunt transformate in energie iar restul de 4% este reprezentat de material inert si cenusa care se depoziteaza in gropi de gunoi. Usitall este o firma specializata pe probleme de protectia mediului, enegie, operarea de instalatii energetice, managementul deseurilor si pe probleme de comportament social privind deseurile. Usitall isi are sediul in orasul Linkoping, orasul in care isi are sediul si Saab, producatorul avionului multirol Gripen care a fost oferit si Romaniei pentru a inlocui flota de avioane Mig 21 a fortelor aeriene romane. Saab este un actionar important al USITALL, detinand 30% din actiuni, iar restul actiunilor apartine municipalitatii din Linkoping.  (PROMPT MEDIA)
 
15/12/2008 - Acest articol a fost citit de 3953 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 89 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Program de eficienta energetica pentru 2009 - 2010
Marea debarasare in 24 judete
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Testari de racordare ale sistemelor bazate pe...
S-a dat start Programului de inlocuire a...
Stirile urmatoare
Directiva privind energiile din surse...
Energia verde subventionata se amana
Panouri solare, ineficiente | Pompele de...
Pregatiri pentru punerea in functiune a...
Legislatia de promovare a eficientei energetice...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric