Directiva privind energiile din surse regenerabile creeaza oportunitati economice importante


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Directiva privind energiile din surse regenerabile creeaza oportunitati economice importante


Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a depus o declaratie scrisa aferenta raportului Turmes privind

energie verde

Eurodeputata social-democrata considera ca, pentru atingerea tintei nationale privind utilizarea surselor regenerabile de energie, este necesara stimularea investitiilor in imbunatatirea eficientei energetice, promovarea utilizarii biocombustibililor lichizi, a biogazului si a energiei geotermale, precum si sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare. „Adoptarea acestei Directive va determina o incredere sporita a investitorilor si un cadru stabil de reglementare, care este esential pentru o programare a viitoarelor investitii in vederea atingerii tintelor ambitioase, pana in 2020. Directiva privind energiile din surse regenerabile creeaza oportunitati economice pentru dezvoltarea unor noi ramuri industriale, precum si aproximativ 2 milioane de locuri de munca pana in 2020. Acest lucru este foarte important in timpul actualei crize economice si financiare”, se arata in declaratia scrisa. Potrivit Rovanei Plumb, „propunerea de Directiva prevede obiective obligatorii din punct de vedere juridic privind ponderea generala a energiei regenerabile pentru fiecare stat membru. Astfel, pentru Romania se prevede cresterea ponderii energiei regenerabile din totalul consumului final de energie, de la 17,8% in anul 2005, la 24% in anul 2020. Din consumul intern brut de energie, 11% vor fi asigurate din surse regenerabile in anul 2010”. „In perioada urmatoare tinta nationala stabilita privind utilizarea surselor regenerabile de energie in productia de energie electrica se va indeplini daca se vor lua masuri pentru: stimularea investitiilor in imbunatatirea eficientei energetice pe intregul lant -resurse, productie, transport, distributie, consum; promovarea utilizarii biocombustibililor lichizi, biogazului si a energiei geotermale; sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare si diseminarea rezultatelor cercetarilor aplicabile”, se conchide in declaratie.

Sursa: PROMPT MEDIA

 
21/12/2008 - Acest articol a fost citit de 3245 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 96 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Suntem interesati de energia recuperabila din...
Program de eficienta energetica pentru 2009 - 2010
Marea debarasare in 24 judete
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Testari de racordare ale sistemelor bazate pe...
Stirile urmatoare
Energia verde subventionata se amana
Panouri solare, ineficiente | Pompele de...
Pregatiri pentru punerea in functiune a...
Legislatia de promovare a eficientei energetice...
Energie verde in judetul Harghita
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric