Energie verde in judetul Harghita


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie verde in judetul Harghita


Intre 25 si 30 ianuarie a.c. Soren Hermansen, activist si specialist de energie regenerabila din Dania a efectuat masurari in judetul Harghita.

energie verde

Specialistul a fost primit si de Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita. La discutia privind necesitatea unei strategii si plan de utilizare a energiei in mod eficient in judet a fost prezent Szép Róbert, directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean Harghita. Una dintre cele mai mari realizari ale specialistului a fost transformarea in verde a unei insule mici, denumita Samso. Datorita activitatilor sale, insula cu 4.300 de locuitori a trecut treptat pornind de la utilizarea energiei vantului si a refluxului la producerea de energie din biomasa, devenind independenta din punct de vedere energetic, producand chiar cu 10% mai mult decat consumul efectiv.
Vizita si expertiza de specialitate a fost posibila in cadrul proiectului european depus si castigat la Programul de Consiliere Sectoriala de catre Serviciul Public de Management Energetic Harghita.
In anul 2008, Sören Hermansen a castigat premiul „Heroes of the environment” si, prin mandatul primit din partea Uniunii Europene, viziteaza diferite regiuni, analizand caracteristicile si situatia locala, prezentand ulterior propuneri Uniunii, ca astfel sa fie create si lansate posibilitati de finantare care corespund nevoilor locale, finantand proiecte pentru care nu au existat inainte surse de finantare. Pe timpul vizitei sale specialistul danez a analizat acele regiuni din judetul Harghita care au potential din punctul de vedere al gestionarii energiei. In cursul discutiilor Borboly Csaba a precizat ca una dintre obstacolele utilizarii biomasei ca si combustibil este desprinderea de la centrala termica. In opinia presedintelui Consiliului Judetean este regretabil faptul ca toata lumea decide sa se desprinda de la centrala, desi acest lucru pe termen lung este mai costisitoare fata de incalzirea centrala, iar in cazul centralelor private este mai dificila trecerea incalzirea prin combustibili alternativ. S-a mai discutat posibilitatile de colaborare regionala in domeniile productiei de cartofi, cresterea potentialului turistic, impulsionarea resurselor turistice, respectiv in domeniul utilizarii surselor de energie alternative. Specialistul a propus in primul rand posibilitatile utilizarii energiei din apa si considera importanta sprijinirea initiativelor ca productia de salcie energetica, punerea in functiune a centralelor termice prin utilizarea bioenergiei. In opinia lui Borboly Csaba, judetul Harghita poate porni pe drumul gestionarii energiei alternative, primul pas in acest sens fiind un component comun al proiectelor structurale va fi utilizarea partiala a resurselor alternative, bioenergetice sau regenerabile, respectiv Consiliul Judetean Harghita va propaga aceasta forma mai eficienta a gestiunii energei in cadrul unei campanii. Avantajul de lunga durata a acestuia este independenta partiala a regiunii din punctul de vedere al gestionarii energiei, ceea ce poate fi de folos in situatiile de criza asemanatoare crizei de energie din perioada precedenta.  Pe baza expertizei specialistului danez si in cadrul colaborarilor viitoare Consiliul Judetean va elabora un Masterplan, un document strategic, care va contine pe termen lung acele planuri, scopuri operative si prioritati, pe baza carora judetul Harghita poate deveni o regiune „verde”.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 
09/02/2009 - Acest articol a fost citit de 3020 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 84 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Legislatia de promovare a eficientei energetice...
Pregatiri pentru punerea in functiune a...
Panouri solare, ineficiente | Pompele de...
Energia verde subventionata se amana
Directiva privind energiile din surse...
Stirile urmatoare
Fond european pentru eficienta energetica si...
400 de orase vor favoriza folosirea energiei...
Palatul Parlamentului va consuma energie din...
Centrala fotovoltaica in parc la Botosani
Programul de crestere a eficientei energetice a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric