Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Europarlamentarul PSD Adriana Ticau a solicitat, marti, Comisiei Europene, Bancii Europene de Investitii si statelor membre ale Uniunii Europene infiintarea unui fond european pentru eficienta energetica si energii regenerabile, care sa asigure mobilizarea de capital public si privat pentru implementarea, pe teritoriul Uniunii, a proiectelor din domeniul eficientei energetice. Interventia doamnei Ticau a avut loc in plenul Parlamentului European, in cadrul dezbaterii raportului Laperrouze privind a doua trecere in revista a planului pentru energie al UE.
"Politica energetica este si va continua sa fie o prioritate a Uniunii. Criza gazelor din aceasta iarna, intr-o perioada cu temperaturi foarte scazute, a aratat, din nou, dependenta statelor membre si a Uniunii Europene de furnizorii traditionali de gaz. 'Uniti in diversitate' este deviza Uniunii Europene. Sper ca aceasta criza a gazelor sa ne determine sa fim 'uniti si in constructia unei politici energetice comune' ”, a declarat Adriana Ticau, membra a Comisiei pentru industrie, cercetare si energie a PE (ITRE).
In viziunea Adrianei Ticau, "dezvoltarea proiectului Nabucco si constructia unui terminal GPL la Constanta, precum si interconectarea infrastructurilor nationale pentru energie electrica pot contribui atat la cresterea sigurantei aprovizionarii cu energie cat si la dezvoltarea capacitatii Uniunii de a fi solidara cu statele membre aflate in situatie de criza energetica".
Eurodeputata a solicitat Comisiei Europene si statelor membre: sa investeasca in modernizarea si dezvoltarea retelei energetice europene, in cresterea eficientei energetice si in productia de energie din surse regenerabile ; respectiv sa asigure finantarea masurilor de reducere a poluarii generate de instalatiile bazate pe carbune.
"Criza economica obliga statele membre sa isi defineasca mai atent prioritatile si directiile strategice de dezvoltare. In domeniul eficientei energetice, Uniunea poate avea rezultate rapide si la un cost acceptabil in lupta impotriva schimbarilor climatice. Cresterea performantei energetice a cladirilor existente si promovarea cladirilor pasive, precum si utilizarea comunicatiilor si a tehnologiei informatiei pentru reducerea consumului de energie si cresterea eficientei energetice prin implementarea, a contoarelor inteligente si a sistemelor automate sunt directii strategice de dezvoltare in care Europa trebuie sa investeasca", a declarat Ticau.
"Pana in 2020, Uniunea trebuie sa-si creasca eficienta energetica cu 35% si sa reduca consumul de energie primara cu 20%. Solicit Comisiei Europene, Bancii Europene de Investitii si statelor membre infiintarea unui Fond European pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile, care sa asigure mobilizarea de capital public si privat pentru implementarea, pe teritoriul Uniunii, a proiectelor din domeniul eficientei energetice", a conchis deputata europeana.
Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro
09/02/2009 - Acest articol a fost citit de 3881 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 105 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |