Marea Debarasare de echipamente electrice, pe 14 martie


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Marea Debarasare de echipamente electrice, pe 14 martie


Prima editie a Campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din anul 2009, se va desfasura sambata 14 martie, a anuntat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi

echipamente electrice si electronice

Campania „Marea Debarasare” organizata de Ministerului Mediului impreuna cu asociatiile colective, reprezinta o initiativa strategica pentru a raspunde cerintelor directivelor europene dar, financiar, are suportul organizatiilor colective ale producatorilor de echipamente electrice si electronice si sprijinul autoritatiilor locale.
„Vreau sa multumesc administratiilor locale pentru implicare in acest demers, avand in vedere responsabilititatile directe pe care le au in acest sens si, reamintindu-le ca avem sarcina comuna de eliminare a acestui tip de deseuri  in mod ecologic, de a le trata si recicla” a mentionat ministrul.
La conferinta de presa, alaturi de ministrul mediului, au fost prezenti reprezentanti ai organizatiilor colective - Environ, Ecotic si Recolamp dar si reprezentanti ai societatilor care recicleaza deseuri – Stena DTM, Greenweee si Gremlin.
Campania Marea Debarasare are rolul principal de educare si motivare a cetatenilor, de a institui o anumita rutina pentru o activitate normala, civilizata si care sa conduca la indeplinirea obiectivului principal de protectia mediului. „Nu facem acest lucru pentru ca avem o obligatie sa atingem tinte de colectare de 4 kg pe cap de locuitor. O facem cu responsabilitate pentru viitorul copiilor nostri, pentru a nu produce pagube ireversibile mediului in care traim. In acelasi timp, un obiectiv foarte important este valorificarea resurselor”, a subliniat Ministrul Mediului.
Conferinta de presa reprezinta rezultatul intalnirilor din saptamanile precedente dintre ministrul mediului si expertii ministerului cu reprezentantii organizatiilor colective ale producatorilor precum si ale societatilor de reciclare. In urma intalnirilor s-a stabilit reluarea campaniei “Marea Debarasare”, dar si readucerea in discutie a revizuirii legislatiei in domeniul managementului deseurilor. De asemenea, o atentie sporita va fi acordata activitatii de reciclare, prin monitorizarea pietei deseurilor, urmarindu-se respectarea ciclului colectare – tratare – reciclare printr-o monitorizare stricta impreuna cu asociatiile partenere.
Desi regula era ca ziua de colectare sa fie in prima sambata a fiecarei luni, din motive obiective, Ministerul Mediului impreuna cu asociatiile colective, au decis ca prima editie din acest an sa se desfasoare in data de 14 martie. Incepand cu luna aprilie, se va tine cont de scenariul initial, respectiv prima sambata a fiecarei luni, deoarece s-a observat ca nivelul colectarii este semnificativ mai mare, in conditiile unei mobilizari serioase la nivelul administratiei locale si operatori de salubritate, intr-un cadru deja cunoscut. De asemenea trebuie tinut cont ca multe primarii si-au facut propriile campanii locale de colectare, luand in considerare ca prima sambata din luna este rezervata campaniei „Marea Debarasare”.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 

 
10/03/2009 - Acest articol a fost citit de 2018 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Programul de crestere a eficientei energetice a...
Centrala fotovoltaica in parc la Botosani
Palatul Parlamentului va consuma energie din...
400 de orase vor favoriza folosirea energiei...
Fond european pentru eficienta energetica si...
Stirile urmatoare
Baterie care se incarca in cateva secunde
Finantari necesare investitiilor in energie si...
Apel pentru stingerea luminii timp de o ora...
Centru colectare a deseurilor electrice cu bani...
Mai multe investitii in eficienta energetica si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric