Mai multe investitii in eficienta energetica si in energii regenerabile la locuinte


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Mai multe investitii in eficienta energetica si in energii regenerabile la locuinte


Toate statele membre UE vor putea accesa mijloace financiare de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDER) pentru investitii in eficienta energetica si energii regenerabile la locuinte.

eficienta energetica

FEDER va putea fi utilizat la cofinantarea programelor autoritatilor nationale, regionale sau locale pentru instalarea, de exemplu, a geamurilor duplex, a izolarii peretilor si a panourilor solare in locuinte sau pentru inlocuirea vechilor boilere cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic. Aceasta va permite ameliorarea fluxului de numerar in statele membre prin simplificarea si extinderea utilizarii sumelor forfetare pentru astfel de proiecte de investitii.
Modificarea legislativa nu majoreaza fondurile si nu are implicatii pentru bugetul comunitar. Pur si simplu le permite statelor membre, daca acestea doresc, sa isi modifice prioritatile si sa isi reprogrameze programele operationale in vederea finantarii masurilor in acest domeniu.
Aceasta masura se va aplica intregii UE-27. Trebuie amintit ca FEDER sustine deja interventiile in sectorul locuintelor, inclusiv eficienta energetica, dar numai pentru noile state membre (UE-12) si in anumite conditii. Propunerea initiala de a se adresa doar „locuintelor familiilor cu venit scazut” a fost eliminata, deoarece existau diferite definitii ale acestui termen in legislatiile nationale.
Plafon de 4% din FEDER - Statele membre vor putea utiliza pana la 4% din fondurile totale FEDER alocate pentru cheltuielile legate de ameliorarea eficientei energetice si utilizarea energiilor regenerabile in locuintele existente. „Stabilirea unui plafon de 4% pentru acest tip de cheltuieli este de asemenea corecta, intrucat va impiedica statele membre sa abuzeze de noua norma prin redirectionarea unei sume disproportionate din fondurile nationale FEDER catre acest tip de investitii”, este de parere raportorul PE Emmanouil Angelakas (PPE-DE, Grecia).
Noi tipuri de costuri eligibile - In temeiul noii dispozitii, au fost introduse trei forme suplimentare de costuri eligibile pentru toate fondurile FEDER si in conformitate cu normele nationale: costuri indirecte (pana la 20% din costurile directe ale unei operatiuni), sume forfetare (pentru o suma maxima de 50 000 de euro) si rate fixe bazate pe bareme standard de costuri unitare.
Simplificarea administrativa - Consiliul a hotarat, de asemenea, sa includa in Regulamentul privind FEDER un nou alineat pentru a asigura simplificarea administrativa necesara in gestionarea, monitorizarea si controlarea operatiilor. Acest nou alineat, propus initial de Comisia Europeana numai pentru Regulamentul privind Fondul Social European (1081/2006), a fost inclus de Consiliu si in Regulamentul privind FEDER pentru a asigura uniformitatea normelor in cadrul fondurilor structurale.
Aceasta noua norma urmeaza recomandarea Curtii de Conturi Europene de a simplifica baza de calcul a costurilor eligibile si de a recurge intr-o mai mare masura la sumele forfetare sau la finantarile in rate fixe in locul rambursarii „costurilor reale”. Astfel, se va simplifica declaratia cheltuielilor si se va introduce un sistem de rambursari bazat mai mult pe rezultate. Ar trebui sa fie benefic mai ales pentru cheltuielile operationale si va permite autoritatilor publice sa pregateasca proiecte si masuri mai rapid si eficient.
Raportul PE a fost adoptat cu 629 voturi pentru, 17 impotriva si 12 abtineri.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
06/04/2009 - Acest articol a fost citit de 2053 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Centru colectare a deseurilor electrice cu bani...
Apel pentru stingerea luminii timp de o ora...
Finantari necesare investitiilor in energie si...
Baterie care se incarca in cateva secunde
Marea Debarasare de echipamente electrice, pe...
Stirile urmatoare
Primaria colecteaza din nou deseuri electrice...
Proiectarea ecologica, impusa si produselor...
S-a inaugurat cea mai mare fabrica de reciclari...
A intrat in functiune cea mai mare centrala...
Energie solara in Oltenia
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric