Proiectarea ecologica, impusa si produselor energetice


ghidelectric.ro
Miercuri, 4 Octombrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Proiectarea ecologica, impusa si produselor energetice


Parlamentul European a votat, vineri, raportul elaborat de europarlamentarul Magor Imre Csibi (ALDE, Romania) cu privire la stabilirea cerintelor in materie de proiectare ecologica aplicabile produselor cu impact energetic.

ecologie

Parlamentul a solicitat Comisiei Europene sa extinda, in 2012, aplicarea cerintelor de proiectare ecologica la toate produsele. In prezent, cerintele in acest domeniu se aplica numai produselor consumatoare de energie, precum echipamentele electrice si electronice.
Proiectarea ecologica (Ecodesign) are ca scop reducerea impactului produselor asupra mediului, inclusiv reducerea de energie pe tot parcursul ciclului de viata al produsului. In afara de comportamentul consumatorului, exista doua modalitati de a reduce energia consumata de produse: o etichetare adecvata care informeaza consumatorul cu privire la consumul real de energie, cu scopul de a influenta decizia cu privire la achizitionare (de exemplu etichetele energetice traditionale impart produsele in categorii energetice de la A la G, A ++ indicand un consum foarte economic) si cerinte legate de eficienta energetica a produselor, impuse deja in stadiul de proiectare.
"Sistemele actuale de productie si consum duc la epuizarea accelerata a resurselor naturale. 80% din impactul de mediu al produselor se poate determina in faza de proiectare. Imbunatatind proiectarea produselor, putem evita risipa de resurse si ii putem oferi consumatorului produse mai eficiente, mai sigure si cu o durata de viata mai lunga. Extinderea aplicarii cerintelor de proiectare ecologica la produsele cu impact energetic, precum ferestrele sau robinetele, este un prim pas spre o politica a produselor ecologice mai ambitioasa. In viitor, consider ca este necesar ca cerintele de proiectare ecologica sa se aplice tuturor produselor", a afirmat raportorul PE Magor Csibi.
Compromisul la care s-a ajuns cu Consiliul sprijina propunerea Comisiei Europene de a extinde domeniul de aplicare al directivei privind proiectarea ecologica din 2005. In afara de a stabili cerinte de proiectare pentru produse consumatoare de energie precum boilere, calculatoare, televizoare, becuri, prezenta reformare a cadrului legislativ propune includerea tuturor produselor energetice. Acestea sunt produse care nu consuma energie in timpul utilizarii, dar au un impact indirect asupra consumului energetic, de exemplu dispozitivele de utilizare a apei, ale caror consum de apa influenteaza energia necesara pentru incalzire si ramele de ferestre ale caror proprietati izolante influenteaza energia necesara pentru incalzirea si climatizarea cladirilor.
"Prin crearea unei economii bazate pe utilizarea eficienta a resurselor si cu emisii reduse de carbon putem stimula competitivitatea. Directive privind proiectarea ecologica reprezinta o oportunitate pentru industrie de a crea activitati economice competitive, bazate pe tehnologiile 'verzi', reducand in acelasi timp excesul de birocratie si costurile de productie. De asemenea, ofera flexibilitate industriei, avand in vedere ca masurile de auto-reglementare pot fi recunoscute drept alternative la masurile de reglementare pentru punerea in aplicare", a mai declarat europarlamentarul Magor Imre Csibi.
Pana in 2012, Comisia Europeana va trebui sa evalueze adecvarea extinderii domeniului de aplicare al directivei la produsele fara impact energetic, in vederea atingerii unei reduceri semnificative a impactului asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viata al produselor.
Raportul a fost adoptat cu 394 de voturi pentru, 13 impotriva si 3 abtineri.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
27/04/2009 - Acest articol a fost citit de 2228 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 43 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Primaria colecteaza din nou deseuri electrice...
Mai multe investitii in eficienta energetica si...
Centru colectare a deseurilor electrice cu bani...
Apel pentru stingerea luminii timp de o ora...
Finantari necesare investitiilor in energie si...
Stirile urmatoare
S-a inaugurat cea mai mare fabrica de reciclari...
A intrat in functiune cea mai mare centrala...
Energie solara in Oltenia
Energie pentru maine, primul proiect national...
Informare mai buna pentru consumatori despre...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric