Energia verde subventionata se amana


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energia verde subventionata se amana


Persoanele care vor sa-si instaleze panouri solare, minicentrale eoliene sau instalatii de incalzire din surse regenerabile trebuie sa astepte pana dupa 15 ianuarie

energie verde

Persoanele care vor sa-si instaleze panouri solare, minicentrale eoliene sau instalatii de incalzire din surse regenerabile trebuie sa astepte pana dupa 15 ianuarie, pentru acreditarea instalatorilor de Administratia Fondului de Mediu (AFM). Suma ce a fost alocata pentru 2009 de Ministerul Mediului pentru acest proiect este de 520 milioane de lei.
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a spus ca termenul-limita de analiza a dosarelor instalatorilor a fost prelungit din cauza numarului mare de cereri. “Programul «Casa Verde» este aplicabil, dar viteza ridicata cu care s-a incercat aplicarea lui a creat inadvertente, din cauza numarului mare de cereri. Au fost depuse cca 5.000 de cereri, dar au adus documentatia necesara numai 1.954 de firme. De aceea, am decis amanarea finalizarii analizei dosarelor pana pe 12 ianuarie, iar publicarea listelor va fi facuta apoi in termen de trei zile lucratoare”, a spus Nemirschi. Din 15 ianuarie 2009, persoanele care vor sa-si instaleze panouri solare, pompe geotermale, minicentrale eoliene sau alte instalatii de caldura obtinute prin surse alternative de energie vor putea teoretic consulta lista instalatorilor validati pe pagina de internet a AFM si a Ministerului Mediului.
Acest lucru se va intampla numai in cazul in care se intampla cele declarate... ceea ce poate deveni incert. Cea mai mare parte din suma alocata, 400 milioane de lei, este destinata persoanelor fizice, asociatiilor de proprietari si ONG-urilor, acestia urmand sa beneficieze de finantare in proportie de 90% de la Fondul de Mediu, dar nu mai mult de 25.000 de lei. In cazul operatorilor economici, finantarea poate ajunge pana la 50% din costuri, dar maximum 250.000 de lei, iar in cazul primariilor si al scolilor, Fondul pentru Mediu va suporta pana la 60% din costurile investitiei si maximum 300.000 de lei pentru un sistem. Subventionarea sistemului de producere a energiei electrice si termice cu ajutorul panourilor solare a starnit interesul catorva mii de posibili furnizori de panouri solare.

Sursa: www.standard.ro

 
09/01/2009 - Acest articol a fost citit de 4222 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 152 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Directiva privind energiile din surse...
Suntem interesati de energia recuperabila din...
Program de eficienta energetica pentru 2009 - 2010
Marea debarasare in 24 judete
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Stirile urmatoare
Panouri solare, ineficiente | Pompele de...
Pregatiri pentru punerea in functiune a...
Legislatia de promovare a eficientei energetice...
Energie verde in judetul Harghita
Fond european pentru eficienta energetica si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric