Subventii pentru energie regenerabila din 2009


ghidelectric.ro
Vineri, 26 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Subventii pentru energie regenerabila din 2009


Din decembrie vom putea aplica pentru acordarea subventiilor acordate de stat in vederea obtinerii de energie verde

Subventii pentru energie regenerabila din 2009

Sistemele energetice ecologice, subventionate de stat cu 90%

Din 5 ianuarie, atat persoanele care locuiesc la casa si asociatiile de proprietari, cat si autoritatile publice locale, firmele, unitatile de invatamant sau organizatiile neguvernamentale vor putea cumpara si monta sisteme energetice ecologice, subventionate prin programul Casa Verde.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a lansat, in sfarsit, programul de finantare a persoanelor fizice si juridice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. „Pot exista pompe geotermale, panouri solare, panouri fotovoltaice sau chiar si minieoliene. Cu ajutorul acestora vor fi reduse semnificativ costurile pentru energia electrica sau incalzire”, a declarat Korodi, precizand ca factura de apa calda ar putea fi redusa in medie cu aproximativ 60%, iar cea de incalzire cu aproximativ 30%. Din 5 ianuarie, persoanele fizice care doresc sa beneficieze de programul Casa Verde, adica de o subventie de 90% din costurile necesare achizitiei si montarii unui sistem de incalzire bazat pe energii verzi, trebuie sa aleaga in functie de tipul de echipament dorit unul dintre agentii care comercializeaza si instaleaza astfel de sisteme, validati de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Lista cu agentii care au trecut de etapa validarii va putea fi gasita in jurul datei de 20 decembrie, atat pe site-ul Ministerului Mediului - www.mmediu.ro, cat si pe cel al AFM - www.afm.ro. Dupa acest pas, beneficiarul trebuie sa depuna la firma aleasa o cerere de inscriere si un dosar care va contine: o copie dupa actul de identitate, o copie legalizata dupa actul de proprietate, de concesiune sau de locatiune al imobilului pentru care se achizitioneaza sistemul de incalzire, actul autentificat de notarul public, prin care proprietarii sau coproprietarii isi exprima acordul de efectuare a lucrarilor de instalare a sistemului, in cazul asociatiilor de proprietari, si o copie dupa documentul care atesta o situatie particulara: casatorie, desfacere casatorie etc. Apoi, impreuna cu agentul economic, beneficiarul realizeaza un proiect, iar compania ii emite o nota de acceptare in baza careia AFM suporta 90% din cheltuieli. „Banii intra direct din conturile AFM in cele ale firmei”, a spus ministrul Mediului, mentionand ca, pana la inceputul lunii decembrie, ministerul va elabora un ghid al solicitantului. Subventia nu poate fi insa mai mare de 25.000 de lei.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News

 
29/10/2008 - Acest articol a fost citit de 9174 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 384 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Constructiile verzi fac parte din...
Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile
Subventii pentru energie regenerabila
Deseuri electrice Timisoara
Proiecte eoliene intre 50 si 100 MW finantate...
Stirile urmatoare
A fost o noua Mare Debarasare in 248 de localitati
S-a dat start Programului de inlocuire a...
Testari de racordare ale sistemelor bazate pe...
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Marea debarasare in 24 judete
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric